ایرانی فام در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: افزايش جمعيت، بهبود سطح تغذيه و افزايش مصرف روغن های نباتی و پروتئين گياهی در رژيم غذايی باعث شده تكاپو براي دستيابي به منابع جديد روغن نباتی افزايش يابد.
وی از اهمیّت توسعه کشت کلزا در کشور گفت و تشریح کرد: با توجه به توسعه و گسترش كلزا درکشور بررسی فرآيندها و عمليات پس از برداشت آن بخصوص فرآيند خشك كردن به عنوان اولين فرآيند پس از برداشت از اهميت خاصی برخورداراست.
ایرانی فام ادامه داد: پس از برداشت، دانه كلزا برای نگهداری و فرآيند بايد بلافاصله خشك شود .
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: دو عامل مهم كه روی طول عمر نگهداري كلزا تاثير دارد رطوبت نسبي هوا و درجه حرارت انبار است.
وی با اشاره به رطوبت مناسب برای خشک کردن کلزا اظهار داشت: عمل خشكاندن دانه ها بايد تا رطوبت مناسب برای نگهداری طولانی مدت كلزا صورت گيرد و به طور معمول اين حد بحرانی رطوبت 9ـ 8 در صد است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: ناخالصی های همراه با دانه کلزا (حضور علف های هرز) کیفیّت اولیه دانه ها درجه حرارت و رطوبت نسبی و تهویه هوای داخل انبارها از عواملی هستند که بر روی مقدار و کیفیّت روغن استحصالی از دانه کلزا در طی انبارداری تاثیر دارد بنابراین باید به این عوامل در انبارداری توجه شود.
این مقام مسئول گفت: در مدت نگهداری بايد مرتب و مداوم تهويه و جابجايي هوا در داخل بذر صورت گيرد. افزايش دما در دانه هاي انبار شده گاهی سبب آتش سوزي، كاهش روغن و پروتئين موجود در دانه ها، افزايش رنگ روغن خام و بالا رفتن اُفت روغن در عمل تصفيه مي شود.
ایرانی فام با عنوان نمودن جداسازی ناخالص به عنوان يكي ديگر از عمليات پس از برداشت كلزا تاکید کرد: تميز كردن و جدا سازي مواد ناخالصی و خارجي يكي ديگر از عمليات پس از برداشت كلزا است كه شامل خار و خاشاك، ساقه و برگ، كاه و كلش، علف های هرز و سنگ مي باشند كه بهتر است اين عمليات قبل از نگهداري در انبار ها صورت گيرد/س