به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ،محمد مرادی اظهار کرد: پرورش گوسفند و بز به دنبال خشکسالیهای چند سال اخیر کاهش یافته و هماکنون به طور متوسط سالانه از هر میش 0.7 بره تولید میشود درحالیکه این رقم میتواند به 1.2 تا سه بره افزایش یابد.
وی به مشکلات پرورش گاو در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: بسیاری از گاوداریهای به دلیل بحران نقدینگی به مرز ورشکستگی رسیدهاند و گاوهای مولد کشتار میشوند و با کمبود گوساله نر مواجه هستیم.
این کارشناس علوم دامی با بیان اینکه دولت برای تامین گوشت مورد نیاز کشور باید برای تامین نهادههای دامی دامداریها برنامهریزی باثبات داشته باشد، گفت: دامداران برای یک گوساله 1.5 تا دو سال زمان نیاز دارند که متاسفانه تغییر قیمتها در این فاصله زمانی باعث صدمه دیدن دامداران میشود؛ از این رو دولت باید نقدینگی در اختیار دامداران قرار دهد.
مرادی فرصت تامین علوفه مورد نیاز دامدارایها را تا پایان شهریور و اواسط مهر عنوان کرد و افزود: در غیر این صورت دامداریها برای تامین هزینههای خود مجبور به فروش و کشتار گاوهای مولد میشوند.
وی اظهار کرد: دولت گوشت را از کشورهای دیگر میخرد و آن را ارزانتر از تولید داخلی در کشور عرضه میکند که در واقع با این کار به تولیدکنندگان خارجی یارانه میدهد و این مساله باعث ورشکستگی دامداران داخلی میشود.
این کارشناس علوم دامی برخوردهای تعزیراتی با گاوداران را باعث بیانگیزگی آنان دانست و گفت: نبود نقدینگی، نبود امنیت سرمایهگذاری، نبود نهادههای تولیدی و ... باعث میشود صاحبان دامداریها از تولید صرفنظر کنند و سرمایههای خود را در بخشهای دلالی و بازار به کار گیرند.
مرادی با بیان اینکه روند تولید گوشت قرمز با توجه به جمعیت دام کشور به زمان زیادی احتیاج ندارد، گفت: ما میتوانیم در گاوداریها از اسپرم نژادهای گوشتی برای پرورش گاو استفاده کنیم. همچنین برای افزایش گوشت گوسفند و بز میتوان از روشهای صنعتی و چندقلوزایی استفاده کرد.
به گفته وی کشور ما پتانسیل تولید گوشت قرمز مازاد بر مصرف داخلی را هم دارد./س