تیم ملی فوتبال ایران به عنوان تیم اول گروه اول رقابتهای مقدماتی جام جهانی در آسیا به جام جهانی برزیل صعود کرد و به همین دلیل مجله رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا، با وی گفت و گویی مفصل انجام داده است.

به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران، مجله کنفدراسیون فوتبال در لید گفت و گویش نوشته است که نکونام مرکز ثقل موفقیت های استقلال و تیم ملی ایران در یک سال گذشته است.
 
نکونام در این گفت و گو درباره تیم ملی فوتبال و نحوه صعود به جام جهانی حرفهای جالب توجهی زده است. همچنین کاپیتان تیم ملی درباره تیم استقلال و حضورش در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا هم ابراز امیدواری کرده که استقلال بتواند برای سومین بار قهرمان آسیا شود.

در مقدمه گفت و گو نوشته شده که نکونام به عنوان کاپیتان تیم ملی تاثیر زیادی در چهارمین صعود ایران به جام جهانی داشته است و همچنین به استقلال کمک شایانی برای حضور در جمع هشت تیم نهایی لیگ قهرمانان آسیا کرده است. این مجله با اشاره به گذشته جواد نکونام، گزارشی درباره تحلیل عملکرد کاپیتان تیم ملی داشته و درباره حضور موثر نکونام در باشگاههای پاس‌تهران،‌الوحده و الشارجه امارات و همچنین اوساسونا مطالبی نوشته و سوالاتی هم از نکونام پرسیده است. از نکونام درباره درخشش در استقلال و تیم ملی و اوساسونا هم سوالاتی پرسیده شده که کاپیتان تیم ملی با حوصله به آنها پاسخ داده است.

*درباره زندگی ورزشی کاپیتان

در ابتدای این گزارش نویسنده مجله کنفدراسیون فوتبال آسیا به تحلیل خط میانی تیم های ملی ایران در مقاطع مختلف پرداخته و نکونام را فرمانده تیم ملی دانسته است:« فوتبال ايران هر چند در مقاطعي با کمبود هافبک‌هاي موثر و با استعداد مواجه شده اما بطور کلي در همه نسل‌های تیم ملی و فوتبال ایران، تیم ملی با کمک چند هافبک‌هاي مسئوليت پذير و موثر، دفاعی و بازیساز رو به جلو حرکت کرده است. تیم ملی ایران در اولين دوره حضورش در جام جهاني يعني  1978 برزیل، چنين مسئوليتي را روي دوش هافبکي مثل محمد صادقي گذاشت و به نوعی قلب تپنده تيم ملی ایران بود. وی مثل يک موتور همیشه روشن، دو ستاره دیگر فوتبال ایران یعنی علي پروين و حسن روشن را راه مي‌انداخت. 20 سال گذشت تا ایران به جام جهانی دوم برسد.  20 سال پس از جام جهانی 1978؛ در رقابت‌هاي جام جهاني 1998 فرانسه، اين مسئوليت بر عهده کريم باقري گذاشته شد که با قابليت زياد گلزناني همچون علي دايي،‌خداداد عزيزي و مهدي مهدوي‌کيا را تغذيه مي کرد و خیلی خوب هم جواب داد. پس از کریم باقری، تیم ملی جای خالی یک صادقی یا یک باقری را حس می کرد اما نکونام به خوبی جای آنها را پر کرد. حالا این مسئولیت مهم بر عهده جواد نکونام،‌ هافبک 32 ساله تیم ملی گذاشته شده است. بازیکنی که به همراه دیگر ملی پوشان ایران کمک کرد تا ایران به جام جهانی 2014 برزیل برسد. نکو در مرحله مقدماتي جام جهاني در آسیا،‌ 6 گل براي ایران زد که سه گل آن مقابل کره جنوبی(یک گل) و لبنان(دو گل) در مرحله دوم مقدماتي جام جهاني بود. بطور کلي با اين تعداد آقاي گل تيم ملی ایران در مرحله انتخابي پيکارهاي برزيل 2014 بود. البته گستره تاثيرگذاري او بر بازي تيم ایران بيشتر از يک گلزن تراز اول بود. نکونام با استفاده از تجربه ناشي از 6 فصل حضور در لاليگا اسپانيا همراه با اوساسونا ، همينطور حضور در جام جهاني 2006 آلمان،‌در اصل اجراکننده دستورات و تصميمات کارلوس کي‌روش، مربي سابق رئال مادريددر ایران بود. مربي که مي‌خواست از اين طريق کاپیتانش جواد نکونام،  برنامه‌هايش را به کل تيم منتقل کند.

*داستان صعود تیم ملی از زبان کاپیتان

نکونام درباره صعود ایران به جام جهانی حرفهای جالبی زده است:« بازیهای سختی داشتیم و می توانم بگویم سختی های زیادی را تحمل کردیم. البته همکاری همه اعضای تیم باعث صعود به جام جهانی و بدست آوردن موفقیت شد. تلخی و شیرینی های زیادی را دیدیم اما هیچ وقت ایمانمان را از دست ندادیم. همیشه به آینده امیدوار بودیم چون می دانستیم لایق صعود به جام جهانی هستیم. همه هر چه در توان داشتیم گذاشتیم تا به برزیل برسیم. من به عنوان کاپیتان از همه به خاطر تلاش و مشارکت و حمایتشان تشکر می کنم. فرقی نمی کند که شما در حاشیه فوتبال جهان هستید یا جزو کشورهای قدرتمند و کهکشانی، همه دوست دارند در جام جهانی حاضر باشند ویکی از 32 تیم باشند، ما هنوز هم به خاطر اینکه به جام جهانی 2010 صعود نکردیم مقصریم. برای اینکه این نقطه تاریک را جبران کنیم، متحد شدیم. حضور در جام جهانی رویای هر بازیکنی است. اگر من سال آینده هم در تیم ملی باشم، برای دومین بار است که به جام جهانی ر اه پیدا می کنم.بازي در جام جهاني يکي از خاطرات شيرين هر بازيکني محسوب می شود. از این اتفاق هیجان زده ام. فوق‌العاده هيجان‌زده هستم که چنين فرصتي  دارم که براي دومين بار در عمرم به جام جهانی بروم.» نکونام از تجربه حضورش در جام جهانی 2006 آلمان هم می گوید:« من تجربیات زیادی از حضور در جام جهانی 2006 آلمان دارم. بعضی از بازیکنان تیم ملی جوان هستند و شاید نتوانند ارزش و اهمیت جام حهانی را به خوبی درک کنند. اما من در هر شرایطی تجربیاتم را به آنها منتقل خواهم کرد. به آنها می گویم که ایران در جام جهانی در ردیف تیم های موردتوجه جهان قرار می گیرد و همین اتفاق باعث می شود فشار زیادی به تیم ملی وارد شود. به همین دلیل باید در جام جهانی خودمان را ثایت کنیم  و به همه نشان دهیم که تیم قدرتمندی هستیم. در در واقع باید خودمان را به فوتبال جهان معرفی کنیم.»
 

*بازیکنان جوان می توانند لژیونر شوند

نکونام در ادامه گفت و گویش درباره مقایسه کردن نسلهای بازیکنان با یکدیگر گفت: نمی شود این مقایسه را انجام داد. چه بازیکنان کنونی وچه بازیکنان نسلهای مختلف؛ هر بازیکنی به زمانه خودش تعلق دارد. من عقیده دارم تيم ملي کنوني دوره طلايي جديدي را در فوتبال ايران ايجاد خواهد کرد. بازيکنان جوان ایرانی شايسته حضور در جمع 32 تيم جام جهاني بودند و شايد بهترين پاداش براي اعضا جوان تيم ما اين باشد که به خاطر درخشش در جام جهاني بتوانند پس از مسابقات بخت حضور در تيمي اروپايي را پيدا کنند.» نکونام درباره روزهایی که لژیونر بود هم گفته است:« خب مشخص بود که در اوایل روزهایی که لژیونر شده بودم با درد غربت و دوری از کشورم مواجه شوم.اما تلاش کردم تا پیشرفت کنم چون می دانستم به نفع خودم است. با استفاده از نظم ، برنامه‌ريزي،‌حضور به موقع، پيروي از اصول حرفه‌اي در فوتبال اسپانیا سعي کردم به زندگي مناسبی در عرصه ورزش حرفه‌اي برسم. البته عوامل ديگري هم کمک کردند تا بتوانم در فوتبال حرفه‌اي موفق باشم. البته در دوراني که در اوساسونا بازي کردم،‌ با افت و خيزهاي مواجه شدم. ولي فایده مهم بازي کردن در تيمي اروپايي،‌ اين است که هر چيزي دقيق برنامه‌ريزي شده و اجرا می شود. بازيکنان تنها متعلق به باشگاه هستند که همين عامل باعث پيشرفت‌شان مي شود. اين در واقع عاملی است که به راحتی اجازه نمي‌دهد عضو ثابت یک تيم اروپایي باشيد. پس براي حفظ جايگاه و موقعيت خود در چنين تيمي،‌بايد اصول حرفه ای را کلا حفظ کنيد و براي رسيدن به اهداف برنامه‌ريزي دقيقي انجام دهيد. در شش سالی که در اوساسونا بودم سالهای طلایی دوران حرفه ای ام را پشت سر گذاشتم.دقیق تر بگویم اولين ، سومين و پنجمين سال حضورم در اوساسونا، بهترین سالهایی بود که در اوساسونا بودم.به هر حال باید همه چیز را به مردم بگویم، کاری که اصلا راحت نیست.  زندگی در در ايران و اسپانيا کلا با هم فرق دارد. البته بطور کلي زندگي شخصي من در آنجا متفاوت با ايران نبود. به همين دليل بيشتر مجبور شدم از نظر ورزشي خودم را با شرايط اسپانيا وفق دهم که کار سختی بود.
 
*امیدوارم با استقلال قهرمان آسیا شوم

کاپیتان تیم ملی ایران در پایان حرفهایش درباره استقلال تهران و حضورش با این تیم در جمع 8 تیم نهایی لیگ قهرمانان آسیا صحبت کرده است:« در مرحله مقدماتی در گروه مرگ بودیم. با هوشیاری توانستیم بدرخشیم و قدرت خود را به رخ حریفان بکشیم و به جمع 16 تیم پایانی برویم. با بردن الهلال عربستان و العین امارات نشان دادیم که می توانیم هر تیم قدرتمند دیگری را شکست بدهیم. البته هنوز با تیم های قدرتمند شرق آسیا مواجه نشده ایم اما از بازی کردن با آنها نمی ترسیم چون قهرمانی و افتخار می خواهیم. به نظر من در ليگ قهرمانان آسيا،‌ بازيکنان با تجربه و کليدي نقش بسزايي در نتيجه‌‌گيري دارند. من هم بسيار اميدوارم که استقلال بتواند براي سومين بار در تاریخ قهرمان آسیا شود.––واکنش نکونام را بخوانید:« شاید کسب چنین عنوانی برای من کمی دیر شده، در شش سالی که در پامبلونا بودم و در اوساسونا بازی کردم، برای این عنوان، گزینش نشدم. از این بابت متاسفم. اما به همه بازیکنانی که هم دوره من بودند احترام می گذارم. به نظر من در آن سالها من باید حداقل دو بار انتخاب می شدم. اما قوانین خاص کنفدراسیون فوتبال آسیا این اجازه را نداد که به این افتخار برسم. حالا هم خوشحالم که با تغییراتی که در قانون انتخاب بهترین های قاره آسیا اعمال شده، بازیکنان آسیایی شاغل در فوتبال اروپا هم می توانند در صورت درخشش در میان نامزدهای بهترین بازیکن آسیا قرار بگیرند و رقابت کنند.»
برچسب ها: گفتگو ، نکونام ، مجله
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار