پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی کلینیک تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان نقوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: رعایت یك برنامه تغذیه ای صحیح و سالم برای افطار و سحر ضروری است.

شکوه سربلوکی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان مصرف موادی چون خاکشیر، اسفرزه (به شرط اینکه از قبل آماده شده بطوریکه دانه های آن لعاب دار شده باشند)، تخم شربتی و نیز مخلوط آنها با کمی لیموترش تازه به همراه کمی شکر(کم شیرین) و یا حتی بدون شکر را نیز هنگام افطار برای روزه داران مفید دانست و افزود: نوشیدن عرقیات گیاهی مثل عرق بیدمشک و کاسنی (کم شیرین و بدون شکر)برای شروع افطار و یا به منظور تامین مایعات بعد از افطار تا پایان شب بسیار مناسب است.

این پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان خوردن غذاهای سبک و ساده به جای غذاهای چرب،سرخ کرده و بسیار شیرین را در هنگام افطار تأکید کرد و گفت: نان سنگک (کنجدی تازه و برشته)، پنیر به همراه گردو و سبزی خوردن ، انواع سوپهای ساده و سبک حاوی سبزیجات، انواع آش حاوی سبزی آش به مقدار فراوان به شرط آنکه خانگی پخته شده باشد و از رشته های بسیار شور، پیاز داغ چرب و کشک شور به میزان خیلی کم ( و یا ترجیحا" بدون این مواد) استفاده شده باشد از جمله این غذاهای سبک و مناسب برای افطار است.

این متخصص تغذیه خوردن مغز دانه هایی مثل فندق خشک و یا تازه، بادام خشک ایرانی، پسته و نیز میوه هایی خشک مثل مویز، کشمش سبز، سیب خشکه با مواد غذایی مشابه اینها را نیز بعد از افطار یا به هنگام سحر برای افرادی که از بنیه بدنی ضعیفی برخوردارند به شرط آنکه در مصرف این مواد غذایی زیاده روی نکنند مفید عنوان کرد.

به گفته وی، لزوم پرهیز از پرخوری در تمامی وعده‌ها، توصیه به یک ساعت پیاده روی بعد از افطار برای کمک به هضم غذا و سلامت بدن در طول ایام روزه داری و رعایت نکات ساده تغذیه ای در وعده افطار و سحر علاوه بر اینکه از سایر نکات لازم برای روزه دارن است می تواند توان بدنی و بهره مندی آنها از مزایای روحانی این ماه مبارك را افزایش دهد چرا که یك فرد سالم و قوی است که می تواند از نعمات و برکات مادی و معنوی این ماه بهره ببرد و یک فرد ضعیف و ناتوان به درستی نمی تواند از بركات ماه رمضان فیض ببرد.

پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی کلینیک تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان نقوی دانشگاه علوم پزشکیکاشان در پایان با اشاره به عادت بسیار بد و اشتباهی بعضی از افراد که در طول شب یعنی فاصله افطار تا سحر را بیدار می مانند گفت: تکرار بیدارماندن هر شب به جز شبهای قدر که خللی در سلامت انسان ایجاد نمی کند سلامت فرد را به خطر می اندازد چرا که نظم ترشحات داخل مغز که با واسطه خوابیدن ایجاد می شود با استمرار بیداری بهم می ریزد وخطر بیماریهایی چون چاقی شکمی، دیابت، فشارخون، سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات (در آقایان) را افزایش می دهد./ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.