بدنیال تصویب تحریم های جدید علیه ایران در کنگره آمریکا، شماری از کارشناسان بین الملل واکنش نشان دادند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری ها، "کلیف کاپچان" تحلیلگر مسائل ایران در موسسه اوراسیا پیش بینی‌کرد دولت آمریکا و برخی اعضای سنا بدنبال آغاز بکار دولت روحانی، تحریم ها را تا بهار آینده به تعویق بیاندازند.

"کاپچان" گفت: پس از تصویب لایحه تحریم‌های جدید علیه ایران در کنگره، سنای آمریکا در ماه سپتامبر لایحه مشابهی را در دستور کار قرار خواهد داد، اما تصویب آن به تاخیر خواهد افتاد.

 «گری سیک» که استاد دانشگاه کلمبیاست و در دوران ریاست جمهوری «جرالد فورد»، «جیمی کارتر» و «رونالد ریگان» از اعضای شورای امنیت ملی دولت آمریکا بوده است، نیز گفت: با ادامه تحریم ها، ایرانی‌ها دلیل محکمی در دست دارند که نمی‌توانند به ما اعتماد کنند.

وی که افزود: کاری که کنگره در تلاش برای انجام آن است، زدن مهر تأیید بر این موضوع است. 

بر اساس این گزارش، مجلس نمايندگان آمريکا روز چهارشنبه لايحه تحريم‌هاي جديدي عليه بخش نفت و ديگر صنايع ايران را تصويب کرد.

اين لايحه با 400 راي مثبت و 20 راي منفي تصويب شد.

براساس اين گزارش، اين لايحه براي اجرايي شدن، نيازمند تأييد سنا و شخص باراک اوباما است.

مجلس نمايندگان آمريکا اين لايحه تحريم‌ها عليه ايران را در حالي تصويب کرد که دولت باراک اوباما رئيس‌جمهور آمريکا از آن نگران است که چنين اقداماتي باعث تضعيف تلاش براي حل موضوع هسته‌اي تهران در آستانه روي کار آمدن يک رئيس‌جمهور جديد و همچنين در آستانه مذاکرات هسته‌اي جديد با ايران شود. 

هنوز هيچ تاريخي براي دور جديد مذاکرات ايران و شش قدرت جهان يعني آمريکا ، روسيه ، انگليس، فرانسه ، چين و آلمان مشخص نشده است. 

در اين لايحه جديد به پيروزي اخير دکتر حسن روحاني رئيس‌جمهور منتخب ايران يا تعهد وي به بهبود روابط ايران با جهان اشاره نشده است.

آمريکا ادعا می‌کند که ايران در تلاش براي ساخت تسليحات هسته اي است در حالیکه ایران بارها تاکید کرده که  برنامه هسته‌اي اين کشور صرفا هدف توليد انرژي و اهداف تحقيقاتي را دنبال مي‌کند.

با وجود تحریم‌های اعمال‌شده تاکنون چين، هند و برخي ديگر از کشورهاي آسيايي همچنان به خريد ميلياردها دلار نفت ايران بطور ماهانه ادامه مي دهند. 

در اين گزارش آمده است: در هر حال یکی از متضررین عوامل تصویب چنین لایحه‌ای خود آمریکاست زیرا به عنوان مثال اگر چين تصميم بگيرد به درخواست آمريکا درخصوص توقف واردات نفت از ايران بي‌توجه باشد ، دولت آمريکا مجبور به قرار دادن بانک‌ها و شرکت‌هاي چيني در فهرست سياه است و چنين کاري يک ضرر اقتصادي ازجمله براي آمريکايي‌هاست. گزينه ديگر نيز اين است که آمريکا در برابر اين تصميم چين هيچ اقدامي انجام ندهد که در آنصورت ديگر کشورها نيز تشويق خواهند شد تحريم ها را ناديده بگيرند.


برچسب ها: تحریم ، ایران ، کنگره
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار