مديركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: بخش هاي آسيب ديده از زلزله كاروانسراي گويجه بل شهرستان اهر در دست مرمت قرار دارد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز،تراب محمدی در بازديد از اين بنا افزود: كاروانسراي گويجه بل از زمين لرزه مرداد ماه سال گذشته نزديك به 15 درصد آسيب ديده بود كه عمليات استحكام بخشي آن همچون ساير آثار تاريخي آسيب ديده بلافاصله پس از وقوع حادثه انجام شد.

محمدي تشريح كرد: عمده خسارت ها در اين بنا برطرف شده است و اميدواريم تا پايان شهريور ماه مرمت كاروانسراي گويجه بل به همراه ديگر آثار تاريخي آسيب ديده از زلزله شهرستان اهر به پايان برسد.

وي كاروانسراي گويجه بل را يكي از عناصر ارتباطي تبريز به بخش هاي شمالي ولايت در دوره ساختش خواند و گفت: با توجه به اقليم سرد و پربارش منطقه، اين كاروانسرا به صورت ساخت و سازي بدون حياط انجام شده و تمامي عناصر بنا پوشيده هستند.

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان افزود: بخش داخلي سازه با آجر ساخته شده اما نماهاي بيروني آن به دليل مسائل اقليمي و جوي با سنگ اجرا شده است.

محمدي قدمت احتمالي كاروانسراي گويجه بل را طبق اعلام نظر كارشناسان، با توجه به نوع معماري بنا مربوط به دوره صفوي اعلام كرد.

وي با بيان اينكه گويجه بل تمامي عناصر يك كاروانسراي شاخص ايراني را داراست، اظهار داشت: سردر ورودي، شترخان(محل نگهداري شترها) و محل استقرار مسافران بخشي از عناصر اصلي اين كاروانسرا را تشكيل مي دهند.

اين مقام مسئول با اشاره به تفاوت گويجه بل با ديگر كاروانسراهاي كشور خاطرنشان كرد: برخلاف كاروانسراهاي تيپ فلات داخلي كه عناصر به دور ميان سرايي ساخته مي شدند، اين بنا از معماري بومي سرزمين آذربايجان پيروي كرده است.

محمدي تشريح كرد: گويجه بل همانند بسياري از كاروانسراهاي بومي منطقه آذربايجان حول يك فضاي بسته مركزي كه پوشش سقف طاق و گنبدي دارد ساخته شده است تا جوابگوي اقليم سرد و پر بارش منطقه باشد.

وي اظهار اميدواري كرد: با پايان مرمت اين بنا مي توان اقداماتي نظير واگذاري به سرمايه گذار جهت استفاده به عنوان كاروانسرا و مجتمع رفاهي بين راهي گردشگري انجام داد./س

برچسب ها: کاروانسرای ، گویجه ، مرمت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.