به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، گیاه ترتیکاله از تلاقی گندم و نوعی جو به نام چاودار بوجود می آید که علاوه بر مصرف دام و طیور به سبب داشتن پروتئین بالا ، می توان با مخلوط کردن با آرد در نان مصرفی هم استفاده کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: سه هزار و 500 هکتار تریتیکاله آبی و 500 هکتار تریتیکاله دیم امسال به زیر کشت رفت.
پارسال 7هزار و 900 تن تریتیکاله برداشت شد.
خرد گفت: ترتیکاله از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و با توجه به سازگاری بالا با شرایط اقلیمی متفاوت می تواند یک گیاه جایگزین مناسب برای گندم، جو و چاودار باشد.
با توجه به کمبود آب در سال های اخیر توسعه کشت تریتیکاله در زمینهای حاشیه ای و دیم استان برای تولید دانه و علوفه سیلویی در دستور کار قرار گرفت.
شهرستان های خرامه، استهبان، مرودشت و کازرون از شهرستان های عمده کشت تریتیکاله فارس است.
لهستان، آلمان، استرالیا، چین، فرانسه و هند نیز از مهمترین کشورهای تولیدکننده تریتیکاله هستند.
تریتیکاله نسبت به شرایطی چون کمی بارندگی، حاصلخیز نبودن خاک، شنی و شور بودن خاک، بالا بودن غلظت آلومینیوم و در مناطقی که شیوع بیماری های گوناگون زراعت سایر غلات را محدود می سازد، بسیار مقاوم است.
تریتیکاله هم چنین نسبت به گندم تحمل بیشتری دارد.
در حال حاضر بیش از 40 هزار هکتار از زمینهای کشور زیر کشت این محصول است./س