به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، برايان بکر رئيس ائتلاف ضد جنگ معتقد است، دولت اوباما در قبال موضوع کره شمالي رويکرد استفاده از سياست تحريک کردن و دامن زدن را اتخاذ کرده است. وي افزود، بديهي است هدف نهايي کاخ سفيد از کاربرد چنين سياستي در پيونگ يانگ راه اندازي جنگ نيست بلکه تلاش براي تغيير رژيم در اين کشور است.
با توجه به ادامه خصومت هاي کره شمالي عليه همسايه جنوبي خود به گونه اي که پيونگ يانگ خود را در آستانه جنگ با سئول قرار داده است و از سوي ديگر چنين فضائي مي تواند منطقه را با قدرت نمايي هسته اي روبرو کند، برايان بکر گفت" هيچ نقطه اي در روي زمين به اندازه شبه جزيره کره نظامي و جنگ افروز نشده است. حدود 25هزار نيروي نظامي آمريکايي در اين منطقه مستقر هستند. واشنگتن هواپيماهاي بي-52 خود را براي بمباران نمادين کره شمالي به اين منطقه اعزام کرده است.رهبران آمريکا دو هفته پيش، بمب افکن هاي بي-52با قابليت حمل بمب هاي 30 هزار پوندي و بمب هاي هسته اي به اين منطقه اعزام کردند.
کره جنوبي همچنين 200 بمب سنگرشکن از آمريکا دريافت کرده است.از اينرو مي توان گفت آمريکا اساسا چارچوب نظامي متحد خود يعني کره جنوبي را به گونه اي تغيير داده که موجب وحشت کره شمالي شده است.
در شرايطي که آمريکا کمک هاي فراوان نظامي به کره جنوبي براي مقابله با تهديدات و حملات احتمالي کره شمالي کرده است، هر زمان که پيونگ يانگ عزم و اراده خود را در دفاع از اين کشور نشان دهد، کاخ سفيد اين کشور را به " تلاش براي اقدامات تحريک بر انگيز" متهم مي کند."
به گفته بکر، تنش هاي موجود بين دو کره سبب شده است شبه جزيره کره به خطرناک ترين مکان در جهان تبديل شود.در حال حاضر، هر اقدامي مي تواند آتش تنش ها و چه بسا درگيري نظامي را شعله ور کند که در اين صورت جنگ به سرعت منطقه را فرا خواهد گرفت.
رئيس ائتلاف ضد جنگ در پاسخ به اين که به راستي چه کسي مسئول ايجاد تنش و چنين وضعيت خطرناک جنگي است گفت:"اندکي با تامل بيشتر بايد اوضاع را بررسي و نظارت کرد و اين چيزي است که آمريکايي ها هنوز نمي دانند، زيرا فضاي سياسي و تبليغاتي در روند تصميم گيري رهبران آمريکا کاملا تاثير گذار است.»
وي افزود، رويه دولت اوباما با دولت کلينتون کاملا متفاوت است. زيرا مقامات آمريکا در ماه هاي پاياني دوره دوم رياست جمهوري بيل کلينتون با اعزام مادلين آلبرايت به کره شمالي براي ديدار و گفتگو با کيم جونگ ايل، رهبر اسبق اين کشور گام هاي موثري براي عادي سازي روابط واشنگتن با پيونگ يانگ برداشتند. تحليل گران سياسي ديدار و گفتگوهاي رهبران آمريکا و کره شمالي را " آب شدن يخ هاي سياسي" توصيف کردند.
اين درحالي است که دولت اوباما سياست هاي دولت جرج بوش يعني اقدامات تحريک برانگيز، افزايش تنش و دامن زدن به اختلافات دو کشور را ادامه مي دهد. بکر بر اين باور است که دولت اوباما سياستي را طراحي کرده است که بر اساس آن کاخ سفيد قصد دارد رژيم کره شمالي را تغيير دهد. به گفته وي ، اين سياستي احمقانه به نظر مي رسد زيرا رهبران پيونگ يانگ بارها تکرار کرده اند راه آلمان شرقي را نخواهند رفت. با اين وجود، جهان شاهد يک رويارويي بزرگ است. رهبران واشنگتن خواستار بروز جنگ در کره شمالي نيستند بلکه براي تغيير رژيم در اين کشور تلاش مي کنند و به همين دليل است که ما شاهد تقويت تحريم هاي اقتصادي عليه پيونگ يانگ هستيم.
اين تحليل گر سياسي در پاسخ به اين که چگونه بدون وقوع جنگ چنين تغييري روي خواهد داد گفت:"
کاخ سفيد با افزايش فشار بر چين تلاش مي کند ارتباط تاريخي پکن با پيونگ يانگ را قطع کند.» از سوي ديگر، با ايجاد رويارويي نظامي يا شبه نظامي در منطقه مقامات آمريکايي اساسا در صدد ارسال پيام به رهبران پکن هستند که زمان تغيير رژيم در پيونگ يانگ فرا رسيده است و چين بايد متحد قديمي خود يعني کره شمالي را رها کند.اما تحولات جديد سياسي در بدنه حاکميت چين نشان مي دهد آمريکايي ها در محاسبات خود اشتباه کرده اند.
برايان بکر در پاسخ به نگراني هاي کره شمالي از اقدامات نظامي و حملات پيش دستانه گفت " اختلاف نظرها ، منازعات ، تنش ها و ديدگاههاي ضد و نقيض در تقسيمات نظامي کره جنوبي را نبايد ناديده گرفت. سئول در طول سي سال گذشته از نوعي ديکتاتوري نظامي برخوردار بوده است که براساس چنين تفکري بسياري از کمونيست هاي مترقي جان خود را از دست داده اند.مقامات کره جنوبي تلاش کرده اند تا به قول خودشان کره شمالي را براي هميشه از دام کمونيسم نجات دهند.هدف کره جنوبي از ايجاد تنش دست يافتن به منافع اقتصادي، عقيدتي و فلسفي است .البته نبايد فراموش کرد بخش بزرگي از جمعيت کره جنوبي استقرار صلح و ثبات را به ايجاد تنش و بروز جنگ بي پايان با همسايه شمالي خود ترجيح مي دهند.
اين تحليل گر سياسي در پاسخ به اين که هدف آمريکايي ها از خطرناک توصيف کردن کره شمالي چيست و واقعا واشنگتن چه منافعي را در تعديل دوباره منطقه آسيا و اقيانوسيه دنبال مي کند خاطر نشان کرد، در حقيقت، در پي ديدار رئيس جمهور آمريکا از استراليا واعلام اين منطقه به عنوان محور به اصطلاح آسيا، کاخ سفيد هواپيماي نظامي و بمب افکن هاي هسته اي و نيروي دريايي بيشتري به اين منطقه اعزام کرد تا آمريکايي ها با اقدامات تحريک آميز و افزايش تنش بهتر بتوانند حريف را در معاملات سياسي مغلوب کنند.