وي با اشاره به اينكه از مصرف آبميوه هايي كه با دخالت دست ساخته مي شوند بايد اجتناب كرد، افزود: متأسفانه بسياري از افراد سودجو اين روزها در كنار خيابان ها با استفاده از دستگاه هاي مختلف آبميوه گيري اقدام به تهيه و فروش آبميوه هاي خنكي مي كنند كه در اغلب موارد به هيچ عنوان به رعايت موازين بهداشتي در تهيه آن ها هيچ دقتي نمي كنند.
اين متخصص بيماري هاي عفوني گفت: در بيشتر مواقع در توليد آبميوه هايي كه در خيابان ها به شيوه مذكور سرو مي شوند خيلي وقت ها از ميوه هاي خراب، نشسته يا كاملاً گندزدايي نشده استفاده مي شود و يا حتي در صورت احتياط در مورد خيلي كم اتفاق مي افتد و فروشندگان اغلب دست هايي كثيف و آلوده دارند و هنگام جابجايي ميوه ها و تهيه آب ميوه مستقيماً تمام اين آلودگي ها را به آبميوه انتقال داده و به افراد عرضه مي دهند.
وي همچنين علاوه بر تأكيد بر اجتناب از خريد آبميوه هاي خياباني در خصوص نوشيدن آب هاي چشمه سارهاي طبيعي در دل كوهسارها و طبيعت اظهار داشت: متأسفانه اغلب افراديكه به گردش و سفرهاي تفريحي در دل كوهستان ها و طبيعت هاي بكر و زيبا مي روند در بسياري از مواقع اقدام به نوشيدن آب هاي خروشان و جوشان حاصل از دل اين طبيعت، چشمه ها و كوهسارها مي كنند و به علت شفافيت آن بر اين تصورند كه اين آب تميز و عاري از ميكروب ها و انگل ها است.
قاسمي، متذكر شد: به هيچ عنوان نبايد از آبي كه از بستر كوه ها و يا چشمه هاي شفاف بيرون مي آيد نوشيد زيرا اين آب ها علي رغم ظاهر شفاف و خيره كننده داراي ميليون ها ميكروب و انگل هاي خطرناكي هستند كه فرد را در كوتاه مدت دچار بيماري هايي عفوني و در طولاني مدت دچار بيماري هاي مزمن و گاه كشنده انگل مي كنند.
اين استاديار دانشگاه علوم پزشكي ايران در مورد شنا در رودخانه ها نيز هشدار داد: بستر رودخانه ها شرايط مناسبي براي رشد و نمو انواع ميكروب ها و انگل ها بويژه آميب هاي خطرناكي تحت عنوان هيستوليتكاها كه منبع آن ها آب ها و غذاهاي آلوده است محسوب مي شوند كه براي رشد و تكثير بهتر نيازمند تغذيه از موجودي ديگر دارند و انسان ها بويژه كودكان بهترين گزينه در اين زمينه اند.
وي در پايان، اسهال هاي خونيف تهوع، استفراغ و زخم روده بزرگ را از جمله علايم ابتلا به بيماري هاي عفوني ناشي از مصرف آب آلوده و آبميوه هاي غيربهداشتي در عموم افراد بويژه كودكان برشمرد./ع2