سفره‌های افطاری مردم يزد از تنوع غذایی زیادی برخوردار است.

به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، استان يزد نیز مانند سایر استان‌های کشور آئین و رسوم خاصی در ماه مبارک رمضان داشته و در مقایسه با دیگر شهرهای کشور، آنچه جلوه‌ای خاص به آداب و نیایش‌های مردم يزد در این ماه می‌دهد.


افطارى دادن يكى از رسوم پسنديده اين ايام است، آنهايى كه در مسجد نماز جماعت مى‏خوانند، اغلب در همان مسجد بين دو نماز روزه خود را باز مى‏كنند و هر شب از طرف كسانى كه نذر دارند يا قصد افطارى دادن را دارند خرما و شيرينى بين نمازگزاران تقسيم مى‏كنند.

يزدى‏ها معتقدند هنگام افطار بهتر است هر كس سر سفره خودش باشد زيرا اگر بر سر سفره ديگران بنشينند ثواب روزه آن روز به ميزبان مى‏رسد، از طرف ديگر بسيارى از مردم يزد آرزو مى‏كنند براى افطار، ميهمان داشته باشند تا اجر بيشترى ببرند.

برخى از مساجد يزد نيز داراى موقوفاتى است كه بايد براى افطارى دادن مصرف شود.


يكى از چيزهايى كه خوردنش در شب‏هاى احيا مستحب است، عدس است و عقيده دارند كه عدس رقت قلب مى‏آورد و اشك چشم را زياد مى‏كند. هم‏چنين معتقدند خوردن عدس باعث زياد شدن دوستى على عليه‏السلام مى‏شود./ز
برچسب ها: یزد ، رمضان ، افطاری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.