به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر علی جعفریان، عضو تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مشکلات دارویی طی ماه های اخیر بیماران پیوند کبد را دچار مشکل کرده است و در مقاطعی برخی داروها در دسترس نبوده است در حال حاضر نیز برخی داروها دچار کمبود مقطعی هستند.
وی با بیان اینکه هزینه بستری و پیوند در کشورمان به عهده وزارت بهداشت بوده و تا یکسال اول نیز هزینه بستری رایگان است افزود: هزینه پیوند کبد در امریکا 500 تا 600 هزار دلار است و این میزان در انگلیس حدود 150 هزار تا 200 هزار پوند است.
جعفریان تصریح کرد: ایران از نظر پیوند کبد در منطقه جزو کشورهای در صدر است و در سال 400 پیوند کبد در مجموع دانشگاه علوم پزشکی شیراز و تهران انجام شده می گیرد و این آمار هر سال افزایش می یابد که در بین کشورهای منطقه فقط ترکیه با ما برابری می کند.
وی اظهارکرد: اهدا عضو در کشورمان به صورت منحنی خطی در حال بالا رفتن است. این به دلیل افزایش آمار مرگ مغزی است، سال 90 آمار مرگ مغزی 300 مورد بود که این میزان در سال گذشته افزایش یافت به همین دلیل آمار تعداد پیوند کبد افزایش می یابد. در سال 91 ، 430 پیوند کبد در کشور انجام گرفت.
وی ادامه داد: میزان بقا با پیوند کبد در سه ماهه اول 95 درصد بوده است که در یک سال اول 90 درصد و در دراز مدت میزان بقا پنج ساله بالای 80 درصد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: راههای نرفته زیادی در پیوند کبد داریم و خیلی کارها مانند پیوند کبد در کودکان باید انجام شود که مراحل اولیه آن آغاز شده است ، از آنجایی که کبد پیوندی برای کودک باید در اندازه کوچک باشد باید کبد یک فرد مرگ مغزی در آن واحد بین دو نفر بین یک کودک و یک فرد بالغ با جسه کوچک تقسیم شود که نیاز به دو اتاق عمل مجهز در آن واحد وجود دارد که این امکانات در تمام بیمارستانها وجود ندارد./ح