به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، استان کرمان نیز مانند سایر استانهای کشور آئین و رسوم خاصی در ماه مبارک رمضان داشته و در مقایسه با دیگر شهرهای کشور، آنچه جلوه ای خاص به آداب و نیایشهای مردم کرمان در این ماه می دهد.
در مورد خوراكيهاى مردم كرمان در ماه رمضان بايد يادآور شويم كه غذاى مردم در اين ماه تفاوت زيادى با ساير ماههاى سال ندارد.
اما در برخى مناطق مثل بردسير قبل از رمضان غذاهايى را آماده ميكنند. در بردسير كرمان، چند روز قبل از ماه رمضان گوسفندى را كه چند ماه پروار كردهاند مىكشند و گوشت آن را در ديگ ميپزند و در پوست همان گوسفند كه خوب تميز كرده و به شكل هميان درآوردهاند و در محلى كه به آن سختو ميگويند، ميريزند.
سختو را در جاى خنكى ميگذارند و در ماه رمضان سحر و افطار از اين گوشت به عنوان قاتق استفاده ميكنند.
در بردسير همچنين همه روزه در ماه رمضان آشى به نام آش روزه مىپزند. براى پختن اين آش، ابتدا مكانى را مثل مسجد يا حسينيه يا خانهاى در نظر ميگيرند. تعدادى ديگ و كاسه از خانهها به امانت گرفته و چند نفر زن و مرد را براى پختن آش و تقسيم آن بين اهالى دعوت ميكنند.
همه روزه مواد غذايى مثل گندم، برنج، روغن، پول و گوشت از خانهها جمع ميشود و براى افطار آش ميپزند و بين خانههاى آبادى تقسيم ميكنند.
در رفسنجان در شب بيست و يكم ماه رمضان، افطار «قاتق عدس» ميخورند و عقيده دارند، قاتق عدس، اشك چشم را زياد مىكند و آنها بهتر ميتوانند براى امام على عليهالسلام عزادارى و گريه كنند./ز