به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، با توجه به شب احيا در ماه مبارک رمضان استان مرکزي اينگونه به سمت شبهاي قدر ميرود.
در ماه مبارك رمضان مردم استان مركزى بيش از گذشته به سوى قرآن روى آورده و با برگزارى مراسم ختم قرآن شكوه خاصى به اين ماه مبارك مىبخشند.
ختم قرآن در اغلب مساجد و تكايا و يا در بسيارى از خانهها صورت مىپذيرد. محل برگزارى ختم قرآن مردها اغلب در مساجد است و اكثرا بعد از افطار و يا قبل از نماز مغرب و عشاء انجام مىپذيرد.
مجلس زنانه ختم قرآن نيز معمولاً در خانهها برپا مىشود. اغلب اين مجالس صبحها كه زنان فراغت بيشترى دارند برگزار مىشود.
در اين استان در طول ماه مبارك رمضان، مساجد پر رونق بوده و از صفاى خاصى برخوردار است. نمازهاى جماعت در سه نوبت با شكوه تمام و با شركت نمازگزاران بر پا مىشود.
در تمام شبها پس از افطار و اقامه نماز مغرب و عشاء، مراسم ويژه شبهاى ماه رمضان كه شامل قرائت دعاى افتتاح، منبر و مداحى است برقرار است.
در بسيارى از مساجد بعد از اقامه نماز صبح، مراسم ختم قرآن، زيارت عاشورا و دعاى ندبه (در روز جمعه) مرسوم مىباشد. در برخى از مساجد نيز مراسم منبر و مداحى بعد از نماز ظهر برقرار مىباشد.
در روزهاى تيغ يا ايام شهادت حضرت على عليهالسلام كه مصادف با روزهاى نوزدهم، بيستم و بيست و يكم ماه مبارك رمضان است مردم استان مركزى مانند مردم ساير نقاط ايران در حزن و اندوه فرو مىروند و همه جا يكپارچه سياه پوش مىگردد.
كسب و كار و بازار يكسره تعطيل و تعزيه و عزادارى و سينه زنى و نوحه خوانى بر پا مىشود.
اين ايام كه با شبهاى قدر مصادف است مردم سرتاسر استان شب هنگام تا سحر به دعا و نيايش پروردگار مشغول مىشوند.
مردم با جمع شدن در مساجد و تكايا و به خصوص مصلاى شهر به نوحه خوانى و سينه زنى پرداخته و در سوگ امام خود اشك مىريزند.
در مساجد و تكايا علماى روحانى و در مصلاى منطقه، امام جمعه و يا عالمان برجسته شهر به وعظ مردم مىپردازند. در طول ايام شهادت على عليهالسلام هر روزه دستهجات نوحهخوانى و سينهزنى در شهرها و روستاهاى استان برقرار است.
لازم به ذكر است كه دعاى جوشن كبير و بر سر گرفتن قرآن در شبهاى قدر از مهمترين و رايجترين اعمال است. مردم معتقدند كه تقدير و سرنوشت انسان در شب قدر معلوم مىشود، بنابراين تا سحر به عبادت، خواندن قرآن، نمازهاى قضا، مستحبى و غيره مىپردازند./ز