به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، با توجه به شب احيا در ماه مبارک رمضان استان قم اينگونه به سمت شبهاي قدر ميرود.
افطارى دادن يكى از رسوم پسنديده است و آنهايى كه توانايى دارند يك يا چند روز از ماه رمضان را افطارى مىدهند و از روزه داران دعوت به عمل مىآورند.
افطارى دادن ثواب بسيار دارد و بسيارى معتقدند، كسى كه افطارى مىدهد با ثواب روزه ميهمانانش شريك مىشود و خداوند اجر و مزد بسيار به او مىدهد.
آنان كه توانايى چندانى ندارند و نمىتوانند از روزهداران پذيرايى كنند، خرما يا شربت يا نوعى شيرينى مثل زولبيا به مسجد مىبرند و بين دو نماز مغرب و عشا از روزهداران پذيرايى مىكنند.
شبهاى نوزدهم، بيست و يكم و بيست و سوم ماه مبارك رمضان كه مصادف با شبهاى قدر و ضربت خوردن و شهادت مولاى متقيان على عليهالسلام مىباشد مردم تا سحر به عبادت، خواندن قرآن، دعا و سوگوارى مولاى متقيان مشغولند.
بعضى در خانه و بسيارى در مسجد و قبور امامزادگان اعمال و مراسم احيا را به جا مىآورند.
حرم حضرت معصومه، مصلاى قدس، مسجد امام حسن عسگرى عليهالسلام و مسجد جمكران از مكانهاى مهمى هستند كه مردم براى احيا به آنجا مىروند.
مراسم احيا معمولاً از ساعت 10 شب با سخنرانى و مداحى آغاز مىشود، سپس دعاى جوشن كبير خوانده مىشود و بعد، چراغها را خاموش مىكنند و قرآنها را بر سر مىگذارند و پس از استغفار و طلب حاجت، مراسم به اتمام مىرسد و مردم براى خوردن سحرى به خانههاى خود مىروند./ز