به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران حجتالله جعفری اظهار داشت: بیماری اسیدوز یکی از مهمترین بیماریهای متابولیک دام است که پس از مصرف مواد غذایی با قند بالا رخ میدهد از جمله این مواد تغذیهای میتوان به گندم، جو، خرما، نان و ... اشاره کرد.
وی افزود: این مواد غذایی پس از ورود به دستگاه گوارش و انجام مراحل هضم توسط آنزیمهای مربوطه قند ساده حاصل توسط باکتریهای موجود در دستگاه گوارش به اسیدلاکتیک تبدیل شده و موجب ایجاد شرایط اسیدی دستگاه میشود در نتیجه باکتریهای اسیدوفیل همچون استرپتوکوکوسها و لاکتوباسیلها دردستگاه تکثیر کرده و سبب بروز عفونت میشوند.
جعفری تصریح کرد: این عفونت همچنین به کبد، مغز، ریه و ... دام سرایت کرده و از طریق رودهها به خون وارد و سبب ایجاد اسیدمی و دپرسیون و بیاشتهایی دام میشود.
مدیر شبکه دامپزشکی نرماشیر گفت: این اسید تبدیل هیستیدین به هیستامین را تسهیل بخشیده و هیستامین در بافت سم با گشاد کردن عروق خونی و افزایش نفوذپذیری بافت سم سبب کنگش دام میشود.
جعفری به دامداران و عشایر نرماشیر توصیه کرد با توجه به آغاز فصل خرما از چرای دام در باغات خود که احتمال مصرف زیاد خرما وجود دارد، خودداری و در صورت بروز بیماری سریعا به مرکز درمانی بخش خصوصی شهرستان برای انجام اقدامات لازم مراجعه کنند.
مدیر شبکه دامپزشکی نرماشیر خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش آگاهی دامداران شهرستان نسبت به مخاطرات این بیماری در سال گذشته 50 درصد کاهش ابتلای دام را نسبت به دو سال قبل داشتهایم.