به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، مهرزاد خرد رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس از برداشت 3 هزار و 600 تن عسل از زنبورستانهاي استان فارس خبر داد و افزود: طبق آمارگيري انجام شده در سال 91 از 407 هزار كلني زنبور عسل نشان داد كه در مقايسه با سال 90 حدود 35 درصد افزايش رشد جمعيت كلنيهاي زنبور عسل داشتهايم و از اين تعداد كلني ميزان بيش از 3 هزار و 600 تن عسل برداشت شده و در مقايسه با سال 89 بيش از 20 درصد و سال 90، 100 درصد افزايش توليد نشان ميدهد.
وي در ادامه سخنان خود گفت: پارسال توليد عسل استان از مرز 3 هزار و 600 تن گذشت و پيشبيني ميشود كه امسال با رشد 11 درصدي روبرو شده و به 4 هزار تن افزايش يابد و پيشبيني ميشود كه تا پايان برنامه 5 ساله پنجم اين رقم به 3/4 هزار تن برسد.
وي افزود: شهرستانهاي كازرون با 60 هزار كندو و توليدي معادل 540 تن، فيروزآباد با 55 هزار كندو توليد 500 تن عسل و جهرم با 35 هزار كندو و توليدي برابر با 330 تن به ترتيب مقام اول تا سوم توليد عسل در استان فارس را به خود اختصاص دادهاند.
سالانه حدود 10 درصد از عسل توليدي فارس به كشورهاي حوزه خليج فارس و امارات متحده عربي صادر ميشود.
. رئيس سازمان جهادكشاورزي فارس ادامه داد: با توجه به تنوع گياهي موجود در استان فارس عسل توليدي از نظر طعم، مزه و مواد معدني به نوع گياهي كه زنبور تغذيه ميكند متفاوت است از جمله عسل نارنج، گون، كنار و گياهان تركيبي است كه مرغوبترين آن عسل گون و كنار و داراي 3 درصد قند ساكاروز است.
خرد بیان کرد: عسل گون در شهرهاي سپيدان، اقليد، آباده و عسل كنار در فراشبند، قيروكارزين، فيروزآباد، داراب، لار، لامرد و ممسني و عسل مركبات در جهرم، فيروزآباد و داراب و عسل تركيبي در شيراز ، جهرم ، فيروزآباد و داراب توليد ميشود.
اين مقام مسئول ادامه داد: برخورداري استان فارس از تنوع آب و هوايي و وجود باغات ديم و منابع طبيعي، آموزش و راهنماييهاي كارشناسي نقش مهمي در افزايش تعداد كلنيهاي زنبور عسل و در نتيجه توليد عسل بوده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس گفت: همچنين با توجه به اقليم مناسب و تنوع آب و هوايي فارس ساليانه 50 تا 60 هزار كلني از ساير استانها برای بهرهمندي از شرايط آب و هوايي در زمستان و توليد عسل كنار به اين استان مهاجرت ميكنند.
خرد مصرف سرانه عسل در كشور را معادل نيم كيلو اعلام کرد و افزود: امكان افزايش اين رقم تا دو كيلو كه منطبق با استاندارد كشورهاي توسعه يافته است نيز وجود دارد./س