سخت افزار ها در انواع ورودی یا خروجی ساخته می شوند که هرکدام کارایی مخصوص به خود را دارند

به گزارش اورژانس IT باشگاه خبرنگاران،در اين گزارش قصد داريم تا شما کاربران عزيز را با انواع دستگاه‌هاي ورودي و خروجي در رايانه آشنا کنيم.

دستگاه‌هاي ورودي

دستگاه‌هاي ورودي همان‌گونه که از نامشان پيداست وظيفه ورود اطلاعات به رايانه را بر عهده دارند. به عنوان مثال زماني که شما از صفحه‌کليد استفاده مي‌کنيد، قصد داريد اطلاعاتي را از طريق کليدهاي صفحه‌کليد وارد رايانه کنيد. بنابراين صفحه‌کليد يکي از دستگاه‌هاي ورودي در رايانه به حساب مي‌آيد. برخي ديگر از دستگاه‌ها و سخت‌افزارها مانند ماوس، سي‌‌دي، دي‌‌وي‌دي، حافظه فلش‌، اسکنر، فلاپي ديسک، ميکروفن و دسته‌هاي بازي نيز چنين کاربردي دارند و به عنوان دستگاه‌هاي ورودي به شمار مي‌آيند. هر چند که برخي از آن‌ها در گروه دستگاه‌هاي خروجي نيز قرار مي‌گيرند که در ادامه به توضيح آن خواهيم پرداخت.

دستگاه‌هاي خروجي

داشتن ويژگي خروجي نيز به خوبي مشخص مي‌کند که دستگاه‌هاي خروجي در رايانه چه خاصيتي دارند. به عنوان مثال مانيتور يا همان نمايشگر رايانه سيگنال‌هاي دريافتي از کارت گرافيک را دريافت و به صورت پيکسل‌هاي رنگي به کاربر نشان مي‌دهد. بنابراين اين سخت‌افزار قطعه‌اي خروجي (Output) محاسبه مي‌شود. از ديگر قطعاتي که داراي چنين خاصيتي هستند مي‌‌توان چاپگرها و اسپيکرهاي رايانه را نام برد. البته برخي ديگر از قطعات سخت‌افزاري از جمله سي‌دي، دي‌وي‌دي و فلش‌ها نيز مي‌‌توانند توانايي خروجي بودن داشته باشند.

دستگاه‌هاي ورودي-خروجي

همان‌طور که گفته شد برخي از دستگاه‌ها و قطعات سخت‌افزاري رايانه مي‌‌توانند علاوه بر داشتن خاصيت ورود اطلاعات به رايانه، خاصيت خروجي نيز داشته باشند. به عنوان مثال از يک حافظه فلش مي‌‌توان هم به عنوان ورودي و هم به عنوان خروجي استفاده کرد. سي‌دي‌ها و دي‌وي‌دي‌ها نيز داراي چنين خاصيتي هستند. کاربر مي‌‌تواند اطلاعات ذخيره‌سازي شده روي يک دي‌وي‌دي را به عنوان اطلاعات ورودي در رايانه ثبت و استفاده کنند و از طرف ديگر مي‌تواند اطلاعات مورد نظر خود را با استفاده از رايتر روي لوح فشرده ذخيره کند. بنابراين سي‌دي‌ها و دي‌وي‌دي‌ها نيز به عنوان دستگاه‌هاي ورودي-خروجي به شمار مي‌آيند.

واسطه ورودي‌ها و خروجي‌ها

نکته ديگري که در رابطه با دستگاه‌هاي ورودي و خروجي مي‌‌توان به آن اشاره کرد، واسطي است که در مسير جريان اطلاعات قرار مي‌گيرد. اين موضوع را به زبان ساده‌تر مي‌‌توان اين‌گونه بيان کرد که به عنوان مثال فشردن کليدها‌ي صفحه‌کليد و تايپ اعداد و حروفي که براي کاربر قابل فهم و درک است، براي مفهوم بودن در رايانه به واسطي نياز دارد که سيگنال‌ها و علايم دريافتي از سوي کاربر را به زبان رايانه ترجمه کرده و به پردازنده انتقال دهد. از سوي ديگر نيز مي‌توان به اين ماجرا نگاه کرد. زماني که پردازنده اطلاعاتي را دريافت و براي نمايش روي صفحه نمايش به کارت گرافيک و سپس نمايشگر ارسال مي‌کند به ابزار واسطي نياز دارد تا زبان صفر و يک سخت‌افزاري را به سيگنال‌هاي نوري و قابل درک براي کاربر تبديل کند. بنابراين وجود واسط‌هاي نرم‌افزاري در تبادل اطلاعات ميان دستگاه‌هاي ورودي و خروجي در رايانه داراي اهميت بسياري است.

در اين زمينه مي‌توان به موضوع ديگري نيز اشاره کرد که آگاهي از آن مي‌‌تواند براي شما عزيزان مفيد باشد. اين نکته به محتواي عمليات و عملکرد سيستم در زمان ورود و خروج اطلاعات مرتبط مي‌شود. در زبان رايانه به روند ورود اطلاعات از طريق دستگاه‌هاي ورودي به رايانه "درون داد" و به عمليات معکوس آن "برون داد" گفته مي‌شود. در واقع اين لغات ترجمه فارسي عبارات Input و Output است که نتوانسته جايگاه خود را در ميان کاربران رايانه پيدا کند. با اين وجود به دليل آن که ممکن است در برخي متون و يا سخنراني‌ها اين واژه‌ها به گوش شما بخورد مناسب ديديم در اين مطلب به اين نکته نيز اشاره کنيم. بنابراين به خاطر داشته باشيد که در فرهنگ رايانه به اطلاعات ورودي رايانه که از طريق دستگاه‌هاي ورودي مانند صفحه‌کليد وارد رايانه مي‌شود، Input يا درون‌ داد و به اطلاعاتي که از طريق دستگاه‌هاي خروجي رايانه مانند نمايشگر از رايانه خارج مي‌شود Output يا برون‌ داد گفته مي‌شود.


منبع : بایت

برچسب ها: ورودی ، خروجی ، سخت افزار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۲ ۱۴ آذر ۱۳۹۹
من نمونه سوال کارو فناوری داشتم از اینجا دیدم واقعا ممنون
Afghanistan
ناشناس
۱۶:۴۳ ۰۹ مهر ۱۳۹۹
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
نیتا
۲۲:۱۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۸
سلام اموزش زبان انگلیسی به ما کمک میکند بهتر بتونیم با کامپیوتر کار کنیم .
Afghanistan
Mahal waziri
۱۷:۰۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
در باره اجزای کمپیوتر معلومات میخواستم
Oman
ناشناس
۱۴:۴۳ ۱۳ آبان ۱۳۹۴
خیلی خیلی خوب بود
United States of America
محمد
۱۵:۰۳ ۱۸ مهر ۱۳۹۳
متشکرم
Iran (Islamic Republic of)
حسین مهر پرور
۲۳:۵۳ ۱۳ اسفند ۱۳۹۲
آقا از سایت خوبتون ممنون خیلی کمک کرد مرسی.
Iran (Islamic Republic of)
سحر
۰۲:۵۶ ۰۴ بهمن ۱۳۹۲
مرسی خیلی به دردم خورد فردا امتحان داشتم جواب یه سوالو نمیدونستم از اینجا گرفتم مرسییییییییییییییی
Iran (Islamic Republic of)
shima
۱۲:۰۳ ۰۷ مرداد ۱۳۹۲
سلام. مدتیه ک موس کامپیوترم کار نمیکنه. موس سالمه و کامپیوتر خطای شماره 43 رو میده. میشه لطفا راهنمایی کنید.
Iran (Islamic Republic of)
علی میرزابیگی
۰۶:۵۶ ۰۶ مرداد ۱۳۹۲
درون سایت تون برنامه برای گوشی های موبایل قرار بدین.با تشکر
آخرین اخبار