به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، با گذشت بيش از يکسال از کودتاي نظامي در مالي، مردم اين کشور روز يکشنبه براي شرکت در انتخابات سراسري به پاي صندوق هاي رأي مي روند. شورشيان طوارق و هم پيمانان اسلامگراي آنها به نام "انصار الدين" که وابسته به القاعده است، ماه مارس سال دو هزار و دوازده کودتا به راه انداختند و بخش هايي از بيابان هاي شمال مالي را تصاحب کردند. اما درگيري شورشيان جدايي طلب طوارق با شبه نظاميان اسلامگرا در ماه ژوئن که هدف آنها اجراي شريعت اسلامي در شمالي مالي بود، نهايتاً با پيروزي شبه نظاميان وابسته به القاعده و مسلط شدن آنها بر مناطق شمال مالي خاتمه يافت. اسلامگرايان افراطي نيز "يمباکتو" را به پايگاه فعاليت خود تبديل کردند و تخريب مرقدهاي صوفيان را که در فهرست ميراث جهاني سازمان يونسکو قرار دارند، آغاز کردند.
تخريب اين بناها، نگراني غرب را درباره احتمال تبديل شدنِ شمال مالي به افغانستاني ديگر، برانگيخت. بدين ترتيب نيروهاي ارتش فرانسه براي مقابله با شبه نظاميان در مالي مداخله کردند. فرانسوا اولاند رئيس جمهور فرانسه، يک روز بعد از درخواست کمک مالي اعلام کرد ارتش اين کشور براي جلوگيري از پيشروي شورشيان مداخله مي کند. حملات هوايي فرانسوي ها نيز به نيروهاي دولتي مالي کمک کرد تا شبه نظاميان را از شهرِ راهبردي «کنا» (Konna) دور کنند. پس از آن نيز اتحاديه اروپا نظاميان مالي را تعليم داد تا براي تأمين امنيت کشورشان، بيشتر آماده باشند.
ربودن چند نفر از مسئولان انتخاباتي مالي يک هفته مانده به برگزاري انتخاب سراسري در اين کشور از ناامني حکايت دارد. اما به رغم نگراني درباره خشونت ها و احتمال فراهم نشدن به موقع برگه هاي رأي براي هزاران نفر از مردم مالي، مالي براي برگزاري انتخابات در بيست و هشتم ژوئيه با فشارهاي خارجي روبرو است.