معتمد زادگان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران با اشاره به وجود ضایعات پس از برداشت در مرکبات گفت:مطالعه و بررسي نحوه استفاده از فناوري نانو در توليد محصولات سلولزي و زيستي نانويي یکی از مهمترین برنامه های پژوهشی مرکز رشد به شمار می آید و تحقیق بر روی استفاده توام از نانونقره و پوشش متیل سلولز – واکس برا پوشش مرکبات و کاهش ضایعات پس از برداشت انجام شد
رییس مرکز فناوری رشد طبرستان وابسته به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بابیان اینکه سالانه بیش از 1 میلیون و900 هزار تن مرکبات در مازندران تولید می شودافزود :مهمترین مشکل در نگهداری وبسته بندی این محصول در صد پوسیدگی ضایعات است واین تحقیق با هدف ارائه راهکاری برای کاهش پوسیدگی میوه مرکبات تهیه شد
به گفته وی:با استفاده از این نانوپوشش می توان بیش از نود درصد از محصول را همچنان قابل ارائه به بازار نگهداری کرد.
رییس مرکز فناوری رشد طبرستان وابسته به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری استفاده از این پوشش را در مراکز بسته بندی مرکبات توصیه کرد و گفت :استفاده از فناوري نانو در توليد محصولات سلولزي و زيستي نانويي به منظور دستيابي به فرمولاسيون جديد براي ارتقای کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی و غذایی را از مهمترین دستاوردهای تولید دانش در مازندران دانست.
مازندران مقام نخست تولید مرکبات کشور را دارد وکاهش ضایعات می تواند علاوه بر مدیریت پش از برداشت محصول سهم مازندران را در افزایش تولید وعرضه مناسب محصول را افزایش دهد./س