به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ، هاشمی در جلسه کميته تخصصي کشاورزي، آب و منابع طبيعي آذربایجان شرقی به بیلان منفی سفرههای زیرزمینی در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: یعنی در هر سال، بیش از آنکه آب به زمین تزریقشده، از آن به صورت غیر اصولی آب برداشت میشود.
وی با بیان اینکه حفاری های غیرمجاز چاههای آب، موجودیت سفرههای آب زیرزمینی را به مخاطره انداخته است افزود: فشار بیش از حد به منابع آبی زیرزمینی به یکی از مسائل بسیار حاد و بغرنج در بخش کشاورزی تبدیل شده است.
رئیس نظام صنفی کشاورزی استان به افزایش EC و شوری آبهای زیرزمینی اشاره نموده و افزود: در فرآیند حفر چاهها، نمکهای زیرزمینی از اعماق زمین به سطح زمین منتقل میشود به طوری که شوری آب سفرههای زیرزمینی به دوهزار سیسی رسیده است.
وی ادامه داد: به این ترتیب در اثر شوری آب های زیرزمینی، سالانه حدود 20 تن نمک به هر هکتار خاک در کشور اضافه میشود.
هاشمی با بیان اینکه به واسطه افزایش حفر چاههای غیرمجاز و انتقال نمک به سطح زمین، وضعیت کیفیت خاک مراتع و دشتها در شرایط بحران قرار گرفته اند افزود: ما بایستی پاسخگوی نسلهای پس از خودمان در این زمینه باشیم و برای نجات آنها چاره اندیشی نماییم.
وی با بیان اینکه شوری آبهای زیرزمینی کشور درسه دهه گذشته بیش از 5/1 برابر شده است و عمق چاهها نیز به حدود دو برابر رسیده است ادامه داد: . آثار منفی افت سطح آبهای زیرزمینی، چنان رو به گسترش است که بیشتر دشت های کشور به مناطق ممنوعه تبدیل شده و بیش از 70 دشت در کشور وضعیت بحرانی پیدا کرده اند. /ب