رئیس پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با انتقاد از نظام آموزشی کشور در نحوه تربیت علمی دانشجویان فلسفه گفت: به نظر می‌رسد آموزش فلسفه در ایران مطلوب نیست.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، حجت‌الاسلام علیرضا آل‌بویه در خصوص وضیعت آموزش فلسفه در کشور تصریح کرد: فکر نمی‌کنم وضعیت موجود آموزش فلسفه در ایران، وضعیت مطلوبی باشد و به عقیده من یکی از مشکلات در این زمینه مربوط به نحوه آموزشی است که در نظام آموزشی کشور جریان دارد.

وی با بیان اینکه در آموزش تمام رشته‌ها از جمله رشته فلسفه به جای تأملات عقلانی تکیه بر محفوظات است گفت: فلسفه در تعریفی عام، فعالیتی عقلانی در مورد بنیادی‌ترین مسائل هستی است که در آن تأملات عقلانی اهمیت دارد.

رئیس پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی افزود: در فلسفه برخلاف علمی همچون تاریخ جنبه‌ عقلانی مسئله مهم است زیرا تاریخ علمی نقلی بوده و بیشتر به محفوظات تکیه دارد ولی در فلسفه به محفوظات کاری نداشته و دانشجو باید عقلانی اندیشیدن را یاد بگیرد و اگر در نظام آموزشی کشور این روش دنبال شود دانشجویان تا حد زیادی موفق‌تر خواهند بود.

وی اظهار داشت: خواندن یک‌سری کتاب‌ها و حفظ طوطی‌وار آنها و کسب نمره 20 به معنای داشتن آموزش موفق نیست و البته باید توجه داشت که متون آموزشی موجود هم متون آموزشی مطلوب و روش‌مندی نیستند./س

برچسب ها: قم ، وضعیت ، آموزش ، فلسفه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.