
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، دانشیار دانشگاه علومپزشکی مشهد بر رعایت اعتدال و میانهروی در وعدههاي افطار و سحر، پرهیز از پرخوری و کمخوری و استفاده از گروههای غذایی متنوع نان و غلات، میوهجات و سبزیجات، لبنیات و گوشتها تأکيد کرد.
محسن نعمتی افزود: تحریک شدید گرما و سرما میتواند آمادگی دستگاه گوارش را برای افطار دچار اختلال کند، از اين رو مصرف آب خیلی سرد یا چای خیلی داغ در شروع افطار به هيچوجه توصيه نميشود و بهتر است با یک نوشیدنی نیمه گرم با دو عدد خرما افطار کرد.
وي با بيان اين که پرهیز از نوشابههای گازدار دروقت افطار برای بدن بهتر است گفت: این نوشابهها در حالی که معده خالی است، میتوانند به پرزهای معده آسیب برسانند.
نعمتي با اشاره به اين که مصرف دوغهای شور در سحر میتواند سبب تشنگی زیاد در طول روز شود گفت: متأسفانه بيشتر دوغهای موجود در بازار دارای نمک فراوان هستند و به همين دليل تهیه دوغ کم نمک در منزل علاوه برتأمین آب، ميتواند کلسیم نوشیدنی خوبی برای سحر یا در فاصله افطار تا سحر باشد.
اين متخصص تغذيه درباره افرادی که دچار مشکلات خواب هستند و حساسیت زیادی به تحریکات اطراف نشان میدهند، نيز گفت: مصرف فراوان چای پررنگ و قهوه غلیظ در فاصله افطار تا پایان شب میتواند خواب شب اين افراد را دچار اختلال کند اما چای کمرنگ میتواند جایگزین خوبی باشد.
دانشیار دانشگاه علومپزشکی مشهد افزود: چای به مقدارکم همچنین چای متوسط (نه پرنگ و نه خیلی داغ) میتواند نوشیدنی خوبی در ماه رمضان برای افراد علاقهمند به چای در فاصله افطار تا سحر باشد، اما اگر چای بصورت پررنگ و به مقدار زیاد در سحر میل شود، میتواند منجر به کم آبی بدن در طول روز شود.
نعمتي با تأکيد بر اين که شربتها و آبمیوههای آماده بازاری که دارای قند فراوان وفاقد خواص آبمیوههای طبیعی آماده شده در منزل هستند وهمچنین انواع شربتهای تهیه شده از شکر انتخاب خوبی برای سحر نیستند، اظهار کرد: این نوع نوشیدنیها با بالابردن قند خون موجب سیری زودرس و متعاقب آن، بعد از یکی دو ساعت موجب گرسنگی میشوند(بدلیل پایین افتادن قند خون) و در مجموع میتوان به جای نوشیدنیهای نامناسب در وقت افطار، از یک چای کمرنگ با خرما و یا شربت عسل و یا آب معمولی یا دوغ استفاده کرد.
اين متخصص گفت: تغذيه و رژيمدرماني، نوشیدنی مناسب برای سحر، آب معمولی و همچنین شیر است. شیر بدلیل خاصیت نمایه قندی پایین میتواند موجب حفظ سیری تا ساعتها بعد از سحر شود و بدلیل پروتئین بسیار کامل موجود در آن سبب تأمین نیاز پروتئین بدن و بويژه روزهداران سال اولی شودس. /