سفره‌های افطاری مردم سيستان‌و بلوچستان از تنوع غذایی زیادی برخوردار است.

به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، در ماه مبارک رمضان به ویژه شب‌های این ماه بزرگ، نوای دلنشین تلاوت قرآن کریم توسط حافظان این کتاب الهی در نقاط مختلف این شهرستان طنین انداز می‌شود و از مساجد مختلف شهر، به گوش می‌رسد.

رمضان ایرانی و آیین‌های فراموش شده

حضور نمازگزاران روزه‌دار در مساجد در وقت افطار از دیگر سنت های حسنه ای است که اکثر مردم استان سيستان و بلوچستان به آن پایبندند.

مردم این استان روزه خود را با آب، خرما، حلوای خرما، آب شربت، چلبکی (نوعی نان که توسط خانم‌های خانه‌دار با خمیر آرد، روغن و شکر پخت می شود) زولبیا، بامیه و نان گرم افطار می‌کنند.


خوراک آش، سوپ، آبگوشت، قرمه سبزی، خوراک بنه و ماست کشک از مهم ترین غذاهایی هستند که مردم شهرستان خاش از آنها در وقت های افطار و سحر استفاده می‌کنند.

نواختن طبل و خواندن اشعار ویژه در وقت سحر از رسومات گذشته مردم این دیار بوده است اما امروزه با صوت قرآن کریم که از برخی مساجد پخش می شود، زنگ ساعت، تنظیم تلویزیون و زنگ تلفن و غیره در وقت سحر بیدار می‌شوند و یا اینکه همسایه‌ها و آشنایان فامیل با کوبیدن درب منازل، مردم را برای صرف سحر بیدار می‌کنند./ز
برچسب ها: زاهدان ، افطاری ، رمضان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.