محمد توکليان مدير مرکز پژوهش بيوتکنولوژي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران در خصوص نحوه مبارزه با آفات مزارع گفت: هر ساله شاهد آماري مبني بر آفات مزارع هستيم که در اغلب موارد هم شفاف سازي در ارائه اطلاعات وجود ندارد.
وي افزود: در اصل توجه به بخش کشاورزي در کوتاه مدت راهگشا نيست بلکه توجه به بخش کشاورزي هزينه بر، زمان بر و نيازمند توجه به محققين کشاورزي است.
توکليان با بيان اينکه در تمام جوامع کشاورزي به عنوان محور توسعه محسوب مي شود تاکيد کرد: متاسفانه به کشاورزي آن قدر که بايد در کشور بها داده نمي شود و با اين تفاسير چه توقعي به پيشرفت بخش کشاورزي ميتوان داشت.
کم و کاستي هاي بخش کشاورزي قابل پيشگيري است
وي درباره مضرات کودهاي شيميايي گفت: اينکه کودهاي شيميايي سرطان زاست شکي نيست و سونامي سرطان بحث جدي است و مردم روزانه با مصرف ميوه ها و سبزي ها درصدي هم سم ناشي از کودهاي شيميايي دريافت ميکنند که اين کم و کاستي در حال پيشگيري است.
وي با بيان اينکه با کاهش سم در کودهاي کشاورزي، آموزش کشاورزي، نحوه استفاده در سم ميتوان جلوي ميوه ها و سبزي هاي سمي را گرفت، تاکيد کردد: بايد توجه داشت که سم در کيفيت و عوامل زيادي دخيل است و بايد به کيفيت محصولات توجه ويژه داشت و هم اکنون در ميادين تست هاي گوناگوني براي ميزان کود مواد شيميايي انجام مي شود و با مشاهده محصولات مضر جلوي توزيع محصولات گرفته مي شود.
همچنين يزدان واحدي، کارشناس کشاورزي با بيان اينکه يک کيسه کودشيميايي که تا سال گذشته 5 هزار تومان قيمت داشت هم اکنون به 30 هزار تومان رسيده است گفت: کودهاي موجود در بازار کيفيت گذشته را ندارد و کودهاي آزاد را با ترس خريداري مي شود.
انتهاي پيام/