رئیس انجمن علمی چشم پزشکی ایران ضمن اعلام خبر استفاده از "عنبیه مصنوعی" در چشمان فاقد عنبیه و رنگ بیماران برای نخستین بار در کشور گفت: پیش از این عنبیه بیمار را دوخته و پروتزهایی در چشم کار می‌گذاشتیم که غیرطبیعی بودن آن کاملا مشخص بود، اما عنبیه‌های مصنوعی تفاوتی با چشم سالم بیمار ندارند.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران  به نقل از روابط عمومی انجمن چشم پزشکی ایران، دکتر سید حسن هاشمی با اشاره به برگزاری بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران از تاریخ ششم تا نهم آبان ماه سال جاری در تهران، از ارائه تکنیک‌های نوین درمان بیماری‌های چشمی در این کنگره خبر داد.

وی ادامه داد: پیوند قرنیه به کمک لیزر فمتوسکند، استفاده از Inlay های داخل قرنیه‌ای به منظور اصلاح پیرچشمی، استفاده از لنزهای جدید در اعمال جراحی کاتاراکت (آب مروارید)، جراحی‌های پیچیده سگمان قدامی اعم از قرنیه،عنبیه وعدسی و همچنین بکارگیری عنبیه مصنوعی از جمله روش‌های نوین درمانی در حوزه چشم پزشکی هستند و در کنگره پیش رو به بحث گذاشته می‌شوند.

استاد گروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه طول عمر استفاده از "عنبیه مصنوعی" در کشور به یک سال و نیم می‌رسد، گفت: استفاده از عنبیه مصنوعی برای کسانی که به هردلیل عنبیه‌شان از دست رفته است کاربرد دارد. به عنوان مثال ممکن است چشم فردی به صورت مادرزادی فاقد عنبیه باشد، یا به عللی چون ضربه و اعمال جراحی آسیب دیده باشد.

وی افزود: عنبيه بخش رنگي پشت قرنيه است كه رنگ چشم افراد را تعيين مي‌كند و از فردي به فرد ديگر متفاوت است. عنبيه به رنگ‌هاي مختلف مانند آبي، سبز، قهوه‏اي، عسلي وغيره دیده می‌شود.

به گفته هاشمی تکنیک عنبیه مصنوعی برای اولین بار در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیش از این عنبیه بیمار را می‌دوختیم و به جای آن پروتزهایی در چشم کار می گذاشتیم.

رئیس هیئت مدیره انجمن علمی چشم پزشکی ایران با اشاره به اینکه در این پروسه از چشم سالم بیمارعکس برداری و عنبیه مصنوعی توسط دستگاه‌هایی ساخته می‌شود . جنس عنبیه مصنوعی از سیلیکون است. 

وی درباره مزیت بکارگیری این روش در مقایسه با تکنیک های قدیمی تر گفت:  ظاهرعنبیه‌های مصنوعی با پروتزها قابل مقایسه نیست در واقع و به دلیل اینکه تمام زوایا و جزئیات عنبیه سالم عینا بر روی عنبیه مصنوعی طراحی می‌شود، دیگر تفاوتی بین دو چشم وجود ندارد.

 استاد گروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: این در حالی است که قبلا وقتی پروتز در چشم بیمار کار می‌گذاشتیم، مصنوعی بودن آن کاملا مشخص بود.

 بر اساس این گزارش، بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران از تاریخ ششم تا نهم آبان ماه سال جاری در مرکز همایش‌های رازی برگزار می‌شود. این کنگره در سه روز برگزار می‌شود و موضوعات عمومی و مبتلابه چشم پزشکی عمومی را دربر می‌گیرد و معرفی دستاوردهای تازه چشم پزشکی را مورد توجه قرار می‌دهد. علاوه بر این در روز پیش کنگره (ششم آبان ماه) پنج گروه فوق تخصصی شبکیه، قرنیه، استرابیسم، آکولاپلاستیک و گلوکوم به ارائه برنامه‌های علمی تخصصی خود خواهند پرداخت.   
 
علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر از بیست و سومین کنگره چشم پزشکی می توانند با شماره تلفن 66919061- 66917617 تماس حاصل فرمایند./ح
 
برچسب ها: عنبیه ، چشم پزشکی ، جراحی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ساره
۱۳:۳۶ ۳۱ خرداد ۱۳۹۳
عالی بود من چشمام دورنگه درمانی براش هست و قوز قرنیه هم دارم....
آخرین اخبار