وی افزود : اگر افزایش قیمت زعفران تداوم داشته باشد، این کالا از فهرست خرید کالاهای ایرانیان حذف میشود که بیشک این موضوع به نفع بازارهای داخل نیست و این افزایش قیمتها، بیثباتی قیمت این محصول استراتژیک و تردید واردکنندگان زعفران ایران را به همراه خواهد داشت.
عضو هيئتمديره صندوق توسعه صادرات زعفران در ادامه افزود: قیمت زعفران نیز مانند سایر کالاها بیتاثیر از شرایط آشفته اقتصادی حاکم بر جامعه نیست و در این بین با تغییرات نرخ ارز، تورم قیمت آن بالا و پایین میشود.
سحرخیز گفت: در ماه گذشته که قیمت ارز به ثباتی مقطعی رسیده بود، شاهد کاهش قیمت زعفران در بازار بودیم؛ اما ادامه تغییرات در ارز سبب شد عدهای از واسطهگران از ارائه زعفران به بازار خودداری کنند تا قیمت این کالا افزایش یابد.
عضو انجمن صندوق توسعه ملی زعفران در بیان وضعیت قیمت زعفران در ماههای آینده اظهار داشت: تا پایان فصل تابستان و آغاز فصل پاییز که زمان برداشت محصول زعفران است این بیثباتی در قیمت زعفران وجود خواهد داشت.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین احتمال افزایش مجدد قیمت زعفران با توجه به آنکه نظام تولید زعفران سالانه است تا قبل از برداشت این محصول در مهر و آبان وجود دارد.
عضو هيئتمديره صندوق توسعه صادرات زعفران ادامه داد: اما از سوی دیگر با توجه به آنکه زعفران از سوی واسطهگران برای افزایش قیمت ارائه نمیشود، در فصل برداشت افت شدید قيمت زعفران را خواهیم داشت که این موضوع به نفع هیچ کس نخواهد بود.
عضو هیئتمدیره صندوق توسعه صادرات زعفران با تأكید بر مؤلفههای حركت رقابتی در بازار جهانی گفت: در حركت رقابتی باید دو حوزه را مورد توجه قرار داد؛ یكی كاری كه ما باید به عنوان بخش خصوصی انجام دهیم و دوم بخشی كه قانونگذار و دولت به عنوان مجری باید انجام دهد.
وی با تأكید بر اینكه بخش خصوصی باید بر ارزش افزوده صادرات زعفران برای كشور اصرار داشته باشد،گفت: باید از صادرات زعفران بهگونهای حمایت شود كه صادركننده میل و رغبت داشته باشد كه زعفران را به صورت بستهبندی صادر كند/س