
سمیه امیر تیموری کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با اشاره به تجارت بین الملل به عنوان ابزاری برای پیشرفت اقتصادی گفت : ايران در بيست و دومين نشست شوراي عمومي سازمان ملل رسماً به عضويت ناظر سازمان تجارت جهاني درآمد، هر چند كه كشورمان برا ي رسيدن به عضويت كامل در اين سازمان راهي طولاني در پيش دارداما عضویت در این سازمان نیازمند توجه به تمام بخشهای اقتصاد به ویژه کشاورزی است .
وی گفت :كشاورزي يكي از بخشها ي اصلي اقتصاد ايران است كه اهميت زيادي در استقلال و خودكفا يي اقتصاد و سهم زيادي در توليد ناخالص ملي، اشتغال، بخش خارجي و تأمين امنيت غذا يي دارد به همین منظور مناسبات بین المللی اقتصادی باید در راستای این بخش باشد .
این کارشناس با توجه به شرایط جذب ایران در سازمان تجارت جهانی ادامه داد : عضو يت ايران در سازمان تجارت جهاني و قبول تعهدات الزام آور در موافقتنامه هاي مختلف آن از جنبه هاي مختلف بر بخشها ي مختلف كشور تأثير گذار خواهد بود که کشاورزی به دلیل ارتباط نزدیکی که با توافقات بین المللی دارد در این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است .
وی تصریح کرد :نتايج بررسی کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی نشان داد كه عدم عضويت ايران در WTO نه تنها هيچ گونه سودي عايد كشور نخواهد نمود، بلكه موجب محروميت ايران در استفاده از شرايط مناسب فراهم شده در موافقتنامه ها نيز خواهد شد .
امیر تیموری تآکید کرد : با برنامه ريزي خردمندانه برا ي اصلاح ساختار توليد، قوانين و مقررات، ساختار تسهيلات اعتباري، به روز كردن فن آوري و توسعه مي توان از امتيازات الحاق بهره مند شد .
وی در پایان گفت : ايجاد يك ساختار دقيق و مناسب تعرفه اي، بالابردن استانداردها ي توليدي، بالا بردن ظرفيت فرآور ي و بسته بند ي و توجه به مقررات و شرايط رقابت در عرصه بين المللي از جمله اقداماتی است که روند جذب ایران را در WTO تسریع می کند.