به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه ، مجتمع صنعتي کائه سونگ در ماه آوريل و با افزايش تنش ها پس از آزمايش هسته اي کره شمالي و رزمايش نظامي کره جنوبي و آمريکا تعطيل شد.
مذاکرات براي بازگشايي اين مجتمع در هفته هاي اخير از سر گرفته شد اما سه دور قبلي مذاکرات که اين ماه برگزار شد بدون نتيجه پايان يافت.
پاک چول - سو رئيس هئيت مذاکره کننده کره شمالي در آغاز مذاکرات روز چهارشنبه - چهارمين دور مذاکرات - گفت: فضاي حاکم بر مذاکرات امروز بد نيست. ايا فکر مي کنيد ما امروز به نتايج خوبي برسيم؟
اين در حالي است که کيم کي - وونگ رئيس هئيت کره جنوبي در اين مذاکرات گفت: اميدوارم بتوانيم در ايجاد فضايي مناسب موفق باشيم.طي برگزاري اين نشست پاک و کيم چند بار به صورت جداگانه با يکديگر ديدار کردند.
به نظر مي رسد مذاکرات امروز تکرار دوره هاي قبلي مذاکرات باشد که در آنها طرفين از پذيرفتن شرايط طرف مقابل براي از سر گيري فعاليت ها در مجتمع صنعتي کائه سونگ خودداري مي کردند.
يک مقام وزارت وحدت کره جنوبي اعلام کرد کره جنوبي از پيونگ يانگ خواسته است متعهد شود ديگر اين مجتمع را تعطيل نکند و موضعي سازنده براي حل مشکلات در پيش گيرد.
او گفت با اين حال کره شمال بر موضع قبلي خود مبني بر اين که عمليات در مجتمع صنعتي کائه سونگ بايد هر چه سريعتر به حالت عادي باز گردد، تأکيد کرده است.
پس از نشست صبح امروز دو طرف در اصول کلي براي بازگشايي مجدد اين مجتمع به توافق رسيدند ، مجتمعي که 53 هزار شهروند کره شمالي در 123 کارخانه متعلق به کره جنوبي کار مي کنند.
اما گفته مي شود پيشرفت هاي کمي در اين مذاکرات حاصل شده است زيرا بحث هايي در اين باره که طرف مقابل بايد مسئوليت تعطيلي اين مجتمع را بر عهده گيرد، در گرفته است.
در اين مذاکرات همچنين پيونگ يانگ از پذيرفتن درخواست هاي سئول براي حفاظت از شرکت هاي کره جنوبي در مقابل هر گونه تعطيلي يکجانبه ديگر خودداري کرده است.
سئول از آنجايي که مي خواهد تعطيل شدن مجتمع صنعتي کائه سونگ براي پيونگ يانگ دشوار شود خواستار حضور شرکت هاي خارجي در اين مجتمع است.
اين در حالي است که کره شمالي خواستار بازگشايي سريع و بي قيد و شرط کائه سونگ شده است و سئول را مسئول سياست خصومت آميز و تعطيلي کائه سونگ و ايجاد بن بست در مذاکرات اعلام کرده است.
چانگ يونگ - سئوک تحليل گر موسسه صلح و اتحاد در دانشگاه ملي سئول مي گويد: آنها فقط مذاکرات را طولاني مي کنند.
پروفسور يانگ مو - جين استاد مطالعات کره شمالي در دانشگاه سئول نيز گفت دو طرف قبل از رزمايش بعدي کره جنوبي و آمريکا در ماه آينده و براي رسيدن به نتيجه احساس مي کنند تحت فشار هستند.
يانگ گفت: مقامات دو طرف رويکردهاي دشواري اتخاذ کرده اند و در مذاکرات دخالت مي کنند. اين موضوع اختيارات را از هيئت هاي شرکت کننده در مذاکرات سلب مي کند.