
به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
«زولبیا و بامیهای که با روغن چند بار مصرف شده، درست میشود، دشمن قلب و سیستم گردش خون است».
متخصصان تغذیه میگویند: «به دلیل فاصله زمانی زیاد بین اولین و آخرین وعده غذایی در ایام روزه داری، گلیکوژن کبد(منبع ذخیره ی قندی) مصرف میشود و فرد ولع زیادی برای خوردن شیرینی پیدا می کند و متاسفانه به دلیل باور غلطی که در جامعه وجود دارد، افراد در مصرف زولبیا و بامیه که مملو از قندهای تصفیه شده و چربیهای اشباع هستند و ممکن است در اثر جوشیدن، مواد سمی در آنها ایجاد شده باشد، افراط میکنند. روزهداران با خوردن مقدار زیادی از زولبیا و بامیه اجر روزه را از نظر جسمی و روحی از بین میبرند و بعد از ماه مبارک رمضان دچار چاقی و افزایش وزن میشوند.»متخصصان توصیه می کنند:«مردم تا حد امکان باید از مصرف زولبیا و بامیه و حتی کیک و شیرینی صرفنظر کنند تا سلامت آنها به خطر نیفتد.بیشتر این مواد حاوی اسید چربی به نام ترانس هستند، که دشمن قلب و سیستم گردش خون است و برای همه و بهخصوص برای کسانی که زمینه ابتلا به بیماری قلبی را دارند، بسیار مضر است.».
سرطانزایی زولبیا و بامیه
زولبیا و بامیه ها در روغنهایی که چند بار استفاده شده
سرخ میشود میگوید: «سرطان زایی اینگونه زولبیا و بامیهها کاملا اثبات شده است.
این زولبیا و بامیه، سرطانهای روده باریک و لوزالمعده را ایجاد میکند.»/س