ˈولی اله مظفریانˈ در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن اظهار کرد: امروزه با پیشرفت علوم گیـاهی بیش ازهشت هزار گونه در ایران شناسایی شده است که هم اینک برآورد می شود که از این تعداد، بیش از 2 هزار و 300 گـونـه خاصیت دارویی دارند.
وی ادامه داد: با توجه به وجود این سرمایه خدادادی، بکارگیری گیاهان دارویی در صنایع مختلف ایران لازم است همچون دیگر کشور های جهان مورد توجه قرار گیرد.
این کارشناس برجسته کشور بیان کرد: با توجه به رویکرد جهانی استفاده از ترکیب های طبیعی با منشاء گیاهی، پیشینه تاریخی استفاده از گیاهان در طب سنتی و روند رو به افزایش تولید فراورده های گیاهان دارویی در کشور در سال های اخیر، شایسته است برنامه ر یزی منسجم و درازمدت برای توسعه پایدار گیاهان دارویی انجام شود.
وی به کتاب خویش با نام ˈشناخت گیاهان دارویی و معطر ایرانˈ اشاره و خاطرنشان کرد: این کتاب حاوی مشخصات کامل 850 گیاه دارویی ایران با تمام مشخصات، خواص، محل رشد و عکس های این گیاهان است که می تواند برای علاقه مندان و آشنایی بیشتر نسبت به گیاهان دارویی موثر باشد.
مظفریان گفت: برای شناخت گیاهان باید با اسم علمی و بین المللی آن آشنا شد و بعد به دیگر ابعاد گیاه پرداخت که این کتاب می تواند به زبان ساده بخش قابل توجهی از ارزش های گیاهان دارویی را بیان و معرفی کند.
وی به شهر دماوند و نیز پتانسیل های این شهر در بخش گیاه شناسی به ویژه گیاهان دارویی و نیز بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: در مورد کشاورزی شهر دماوند به دلیل افزایش جمعیت در بسیاری از نقاطی که در گذشته در دماوند کار کشاورزی در آن انجام می شد امروز تبدیل به ساختمان ها، ویلاها و ... شده و بسیاری از محصولات کشاورزی که منحصر به دماوند بود امروز دیگر وجود ندارد که باید این مهم مورد توجه قرار گیرد.
این کارشناس بیان کرد: استفاده از پتانسیل ها و ظرفیت های موجود به معنای تخریب محیط زیست و از بین بردن جایگاه کشاورزی نیست، بلکه باید زمینه را برای توسعه محیط زیست فراهم کرد./س