فردي پس از 10 سال زندگي كردن با چهره نازيبا با كمك پزشكان ايراني جراحي پوست سنگين را با موفقيت پشت سر گذاشته و قسمت هايي از صورت بازسازي شد.

به گزارش خبرنگار گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران حاضر در محل آقاي موسي شيخ که 10سال پيش صورتش پس از برخورد با گاردریل شکسته و دچار عوارضي شده بود دقايقي پيش از اتاق عملي که جهت انجام بزرگترين و سنگين ترين عمل ترمیم صورت در ایران که از ساعت 8 صبح آغاز شده بود و 4:30 ساعت طول کشيد بيرون آمد.

اين درمان که به صورت رايگان توسط  دكتر فضیلت، متخصص جراحی فک و صورت انجام شده از نظر ايشان بسيار رضايت بخش بوده  است.

وي مهمترین قسمت اين عمل جراحی را جداسازی پوست از غشای مغزی بيمار دانست و افزود: به لطف خدا و دعای خیر مردم، این مرحله به سلامت پشت سر گذاشته شد.







در ادامه فضیلت، متخصص جراحی فک و صورت در گفتگو با خبرنگار گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران گفت:اين عمل جراحي يکي از سخت‌ترین عمل هايي بوده که تا کنون انجام داديم که به لطف خدا  مرحله اول اين جراحي غیرقابل پیش‌بینی ، با موفقیت به اتمام رسید.

زمان تصادف به دلیل اینکه کلاه ایمنی در سر بیمار نبوده گاردریل قسمت عمده ای از صورت جمجمه، فک بالا کاسه چشم را از صورت می کنده است . در مرحله اول جراحی که قبلا به صورت این فرد انجام شده قسمت هایی  که نقص استخوانی داشته با پوست پوشانده می شود و تا به امروزه 10 سال است که با این چهره نا زیبا زندگی می کردند و با وجود اینکه چند بار مراجعه کرده اند نتواستند چهره خود را درست کنند اما امروزه پیشرفت های تکنولوژی و جراحی  که داشته ایم  موفق شدیم قسمت های از دست رفته  صورت این فرد را بازسازی کنیم.

 وی افزود: با استفاده از نرم افزار و تصاویری که  به صورت دیتا  تهیه شده بود صورت قبل از  تصادف این فرد را بازسازی كرديم و دیتاهای جایگزین را به پروتزی تبدیل كرديم که بدن بتواند آن را قبول کند.

فضیلت  اظهار داشت:این کار با کمک بسیار زیاد مهندس چراغی انجام شد و اگر  کمک و تخصصی ایشان نبود این جراحی بزرگ امکان پذیر نبود.

وی تصریح کرد:  با استفاده از ابزار و دستگاه های بسیار پیشرفته  می توانستیم قطعات اعضای مورد نیاز صورت اين بیمار شامل: استخوان پیشانی، استخوان گونه، کاسه چشم و قسمتی از فک بالا را بازسازی کنیم.

وی مرحله اول را ساخت اعضای مورد نیاز با دستگاه  دانست و تاکید کرد: مرحله بعد کارگزاری این قطعات در جایگاه خود بود که این کار با برشی که از بالای سر آن دادیم توانستیم جایگاه اعضای از دست رفته پیدا کرده و جایگزینش کنیم.


فضیلت گفت: مهمترین نگرانی ما این بود که در حین جراحی قسمت هایی از بافت مغز وارد کار شوند و با برخورد با مغز بیمار دچار مشکل شویم اما خوشبختانه با کمک خدا توانستیم از آن قسمت عبور کنیم و مشکلی که فکر می کردیم پیش نیامد و ما تصور مي كرديم بيمار وارد ICUشود به همين دليل يك تخت در بخش ICU براي ايشان رزرو كرديم اما خوشبختانه در حال حاضر حالش بسيار خوب است.

وی تاکید کرد: احتمال دومی که می دادیم این بود که نشود این پروتز را یکباره کار بگیریم خوشبختانه با کمک خدا توانستیم این پروتز را یکباره و یکی جا بگذاریم که همین امر خیلی کمک می کند که شکل قطعه زیباتر و با پایداری بیشتر باشد.

وی در خصوص مرحله اول جراحی گفت: در این مرحله قسمت گونه که اصلا وجود نداشت بازسازی شده قسمتی از استخوان کاسه چشم باز سازی شد و استخوان پیشانی  و مقداری از فک بالا باز سازی شده است.

 وی تاکید کرد: این مرحله اول جراحی است و  چهار مرحله دیگر باقی مانده اما به دلیل رسیدن به نتایج بهتر این مراحل را جداگانه انجام خواهیم داد و یکی از مضرات  عمل یکجا طولانی شدن مدت عمل که ممکن بود بیمار نتواند  تحمل کند، امکان هماهنگ نشدن همه قطعات را که یکباره با هم گذاشته می شود است.

مرحله بعدی بازسازی کاسه چشم و گذاشتن یکسری ایمپلیت های استخوانی داخل استخوان ها است که ما بتوانیم از آن ها برای ساخت پروتزهای چشم و قسمت فک بالا استفاده کنیم.

 وی عنوان کرد: نتیجه نهایی حداقل یک سال زمان می برد  تا به دست آید ولی اگر همین طور که مرحله اول به خوبی طی شد همه مراحل پیش برود نتیجه بهتری حاصل می شود.

فضیلت تاکید کرد: تقریبا 60 درصد صورت این بیمار از بین رفته و با جراحی که امروز انجام دادیم حداقل 25 تا 30 درصد آن ترمیم شده و مراحل بعدی نیز در هر مرحله قسمت های بعدی ساخته خواهد شود.

فضیلت گفت: با توجه به تجربیاتی که من و آقای مهندس  چراغی در این زمینه به دست آوردیم از این به بعد قطعات از دست رفته صورت تمامی افراد که اعضای  صورتشان  دچار نقص شده قابل ترمیم خواهد بود.

 وی گفت:  این روش جراحی در دنیا بر روي تعداد کمی انجام شده اما در ایران با وجود اینکه این تکنولوژی بود کسی تصور نمی کرد بتوان از این تکنولوژی برای این کار استفاده کرد و همچنین این کار نیازمند  استفاده تکنولوژی های مختلف در رشته های مختلف است و شاید اکثر دستگاه ها و تکنولوژی در ایران وجود داشت  ولی ارتباط آن ها با پزشکی و جراحی که بتوان محصولی بدست آورد که به درد یک بیمار بخورد این روند وجود نداشت.
 
 


 
برچسب ها: استخوان ، جراحی ، پروتز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱
United States of America
جراحی بینی
۱۳:۱۵ ۱۴ بهمن ۱۳۹۲
عالی بود خسته نباشید.
به سایت ما هم سر بزنید:
http://drbonyadi.net/
جراحی بینی
Iran (Islamic Republic of)
سعيد
۱۵:۱۹ ۱۲ دی ۱۳۹۲
سلام.
ببخشيد از كجا بايد دانلودش كنم.
باور كنيد نيازش دارم اگه ميشه برام ايميلش كنيد.
مرسي.
Netherlands
lnnucytl
۰۰:۵۷ ۲۶ تير ۱۳۹۲
20