وی با بیان اینکه آبهای سطحی و روانابهای خروجی شهرستان میانه از طریق رودخانه قزلاوزن حدود 2.5 میلیارد متر مکعب برآورد میشود، در خصوص سامانه هوشمند هشدار سیل اضافه کرد: دکل ارتباطی اصلی این سامانه در نزدیکی روستای فندقلو و مرکز کنترل اصلی آن در امور آب میانه برای رصد لحظه به لحظه جریان آب رودخانه گرمی چای قرار دارد.
ادیب تعداد ایستگاههای این سامانه را 18 مورد اعلام کرد و گفت: استفاده از سلولهای خورشیدی برای تامین انرژی در ایستگاههای هشدار فاقد سیستم برق رسانی یکی دیگر از ویژگیهای این سامانه است.
وی در خصوص ساز و کار این سامانه نیز گفت: قبل از وقوع سیل، با بررسی و کنار هم قراردادن اطلاعات آیتمهای مربوط به بارندگی و سطح آب رودخانه سیستم صوتی هشدار سیل به صورت خودکار اقدام به پخش هشدارهای صوتی به اهالی روستاهای واقع در مسیر عبور سیلاب خواهد کرد و با این هشدار و خروج به موقع افراد از مسیر جریان سیل، تلفات ناشی از آن به حداقل خواهد رسید.
به گفته مدیر امور آب شهرستان میانه سامانه سیستم هشدار سیل غیر از رودخانههای شهرچای، آیدوغموش، قرنقو و قزل اوزن در رودخانههای تیرچای و قوریچای نیز راهاندازی میشود.
وی در پایان اظهاراتش بر نقش مهم و مؤثر اهالی، دهیاران و شوراهای اسلامی در همکاری با عوامل اجرایی برای بهرهبرداری به موقع و حفظ و نگهداری این سامانه تأکید کرد./ج1