با رعایت یکسری نکات ساده می توان در نور کم نیز عکس های خوبی با موبایل گرفت.

به گزارش اورژانس IT باشگاه خبرنگاران، همانطور كه بسياري از شما مي دانيد براي عكسبرداري  در محيط هاي كم نور بايد مدت زمان (exposure) بيشتري را به مراحل آشكارسازي تصوير توسط دوربين اختصاص داد.

 صرف اين زمان طولاني موجب مي شود در پي كوچكترين حركت سوژه موردنظر يا لرزش دوربين در دستانتان، عكس تار و محو شود. در صورتي كه عمليات آشكارسازي در مدت زمان كوتاهي صورت بگيرد نيز نور كم محيط موجب مي شود سوژه هاي شما بخوبي در تصوير مشخص نباشد و محيط عكس تاريك شود.



ارتقای سطح ایزو


اگر دوست داريد مانند يك عكاس حرف هاي تصاويري با بالاترين كيفيت را در محي طهاي كم نور تهيه كنيد بايد ابتدا دوربين خود را از حالت اتوماتيك خارج كرده سپس با توجه به نكات زير، عكسبرداري از سوژه هاي موردنظرتان را انجام دهيد. ارتقاي سطح ايزو در دوربين، (ISO) تنظيمات ايزو به شما اين امكان را مي دهد ميزان حساسيت دوربين به نور را مشخص كنيد. هرچه ايزو بيشتر باشد، دوربين سريع تر ميتواند محيط مقابل خود را در نور موجود مشاهده كند.

بنابراين شما مي توانيد با افزايش ميزان ايزو، عكسهاي خود را در مدت زمان سريع تري تهيه كرده و تاري ناشي از حركت سوژه يا تكان خوردن دوربين در دستانتان را به حداقل برسانيد.

شاید با دانستن این نکته فکر کنید همه چیز تمام است و با افزایش سطح ایزو می توان براحتی در هر محیط کم نوری به عکاسی پرداخت.

توجه داشته باشید افزایش سطح ایزو موجب افزایش نویز در تصویر شما می شود، بخصوص اگر تصویر شما دارای بخش هایی با رنگ ثابت باشد، این نویزها می تواند به صورت بافت هایی از نقاط رنگی روی تصاویر شما ظاهر شود.

پس باید توجه داشته باشید سطح ایزو را تا حدی افزایش دهید که کمترین نویز در عکس های شما مشاهده شود. ب

سیاری از دوربین های امروزی این قابلیت را دارند که تصاویر با کیفیتی را تا حداقل سطح 800 ایزو در اختیار شما قرار دهند.

به کارگیری HDR

عکسبرداری در حالت HDR به شما این امکان را می دهد توازن قسمت های تاریک و روشن را برقرار کرده و عکس نهایی را با نور یکنواخت در تمام قسمت ها در اختیار بگیرید.

در این حالت دوربین شما دو یا سه عکس متوالی را با آشکارسازی های متفاوت تهیه کرده و از ترکیب آنها با یکدیگر، جزئیات روشن ترین و تاریک ترین نقاط تصویر را دریافت می کند.

در ادامه با بررسی اطلاعات به دست آمده، تصویر نهایی را اصلاح کرده و عکسی با کیفیت مناسب در اختیار شما قرار می دهد.

باتوجه به تهیه چند عکس متوالی در این روش باید دقت داشته باشید سوژه های شما هنگام عکسبرداری حرکتی نداشته باشد. این حالت را برای عکس های دسته جمعی و عکسبرداری از مناظر به شما پیشنهاد می کنیم.

قابلیت (HDR (high dynamic range در نرم افزار بسیاری از تلفن های همراه در بخش Settings یا Camera Scenes قابل مشاهده است.

استفاده از زمان سنج

شاید شما نتوانید لرزش دست هایتان را هنگامی که دوربین به دست می گیرید مهار کنید، اما انجام این کار برای میز یا سه پایه دوربین بسیار آسان است.

پس اگر سطح ایزو را ارتقا داده اید یا قابلیت HDR را فعال کرده اید و می خواهید لرزش دستانتان را نیز به صفر برسانید، می توانید دوربین را روی یک میز قرار دهید یا از سه پایه دوربین کمک بگیرید.

همچنین برای جلوگیری از لرزش دوربین هنگام فشار دادن دکمه شاتر می توانید زمان سنج دوربین را برای عکسبرداری خودکار در بازه های زمانی پنج تا 30 ثانیه فعال کنید.

استفاده بهینه از فلاش

شاید بسیاری از کاربران فکر کنند استفاده از فلاش در هر شرایطی موجب افزایش کیفیت عکس ها می شود، اما این طرزفکر کاملا غلط است.

استفاده از فلاش در همه شرایط افزایش کیفیت تصویر را به دنبال ندارد. گاهی اوقات تهیه یک عکس در محیط کم نور غیرممکن است و در چنین شرایطی باید از فلاش کمک بگیرید.

چنانچه در این موارد به سوژه نزدیک شده و فلاش نیز زده شود، عکس نهایی شما غیرطبیعی بوده و نور بسیاری روی سوژه شما مشاهده می شود.

توجه داشته باشید برای عکسبرداری در این شرایط باید پس از فعالسازی فلاش، کمی از سوژه موردنظرتان فاصله گرفته تا نور فلاش در محیط پخش شود.

با این کار نور فلاش به طور یکنواخت به سوژه رسیده و عکس نهایی از کیفیت قابل قبولی برخوردار خواهد بود.


منبع : کلیک

برچسب ها: دوربین ، عکس ، نور ، کم ، موبایل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.