فهرستي از 10 رمان معروف تهيه شده است که تاکنون اقتباس سينمايي موفقي از آن‌ها ساخته نشده است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، با نگاهي به تاريخ سينما مي‌توان دريافت که بسياري از فيلم‌هاي مطرح، ريشه در دنياي ادبيات داشته‌اند، اما در اين ميان آثار ادبي برجسته‌اي نيز هستند که يا راهي پرده‌هاي سينما نشده و يا اقتباسي مناسب از آن‌ها ساخته نشده ‌است.

فهرستي از 10 شاهکار ادبي تهيه شده است که ساخت اقتباس سينمايي قابل تقديري از آن‌ها تاکنون رخ نداده است. در اين فهرست نام آثار مطرحي چون «ناتوردشت»،‌ «ابله» و «صد سال تنهايي» به چشم مي‌خورد:

1- «ناتوردشت» نوشته‌ «جي. دي. سلينجر»: سلينجر در زمان حياتش هرگز اجازه‌ اقتباس سينمايي،‌ تلويزيوني و يا نمايشي‌ اين رمان را صادر نکرد و پس از مرگ او هم، ‌موسسه‌ مسئول انتشار آثارش اعلام کرد هيچ چيز تغيير نکرده است. «ناتور دشت» که تقريبا به تمام زبان‌هاي زنده دنيا ترجمه شده است، سالانه حدود 250 هزار نسخه در جهان فروش دارد و تاکنون 62 ميليون نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رفته است.

2- «ابله» شاهکار ادبي «فئودور داستايوفسکي»: به‌جز اقتباس ناموفق «آکيرا کوروساوا»، کارگردان مطرح ژاپني، در سال 1951 از اين رمان، سينما هرگز اقتباسي از اين اثر کلاسيک را به خود نديد. اين در حالي است که ديگر رمان معروف داستايوفسکي، «جنايت و مکافات»، بارها دستمايه سريال‌ها، فيلم‌ها و نمايش‌هاي تئاتري قرار گرفته است.

3- «يوبيک» اثري از «فيليپ کي. ديک»: بسياري از داستان‌ کوتاه‌هاي کي. ديک به فيلم‌هاي علمي - تخيلي موفقي در سينما تبديل شده‌اند، اما «يوبيک» که گفته مي‌شود بهترين اثر اين نويسنده است، ‌هرگز به سينما راه پيدا نکرده است.

4- «شوخي بي‌پايان» نوشته‌ «ديويد فاستر والاس»: از اين رمان به‌عنوان يکي از برجسته‌ترين کتاب‌هاي قرن بيست و يکم ياد مي‌شود، اما به دليل روايت پراکنده و طولاني بودن آن، تاکنون هيچ فيلمسازي قصد ساخت اقتباسي سينمايي آن را نکرده است.

5- «دنياي قشنگ نو» رماني از «آلدوس هاکسلي»: اگرچه تاکنون فيلم اين رمان ساخته نشده است، اما گفته مي‌شود «ريدلي اسکات»، کارگردان معروف سينما، تصميم گرفته اين کار را انجام دهد.

6- «صد سال تنهايي» اثر ماندگار «گابريل گارسيا مارکز»: علي‌رغم تاثير عميق اين رمان بر دنياي ادبيات، تاکنون اقتباس سينمايي آن ساخته نشده است.

مارکز اجازه‌ ساخت فيلم شاهکارش را حتي به بهترين فيلمسازان هاليوود هم نداده است و همين امر موجب شده داستان اين اثر نوشته شده به سبک رئاليسم جادويي هرگز به سينما راه پيدا نکند.

7- «دنياي زيرزمين» از رمان‌هاي «دان دليلو»: اين رمان از کارهاي پست‌مدرن دان دليلو است که تاکنون هيچ فيلم سينمايي بر اساس آن ساخته نشده است.

«دان دليلو» در سال 1936 در آمريکا به دنيا آمد. وي علاوه بر نويسندگي به نوشتن نمايشنامه نيز مي‌پردازد. وي در آثارش پرتره‌اي از زندگي مردم قرن بيستم و بيست و يکم را نشان مي‌دهد و مبناي بسياري از آثارش را مفاهيمي چون جنگ سرد، پيشرفت زندگي ديجيتالي، انرژي هسته‌اي و پيچيدگي‌هاي زباني تشکيل مي‌دهد. «دليلو» تا به حال برنده‌ جوايز ادبي متعدد از جمله جايزه‌ «پوليتزر» شده است.

8- «بيگانه» شاهکار «آلبر کامو»: اگرچه اين رمان يکي از بزرگترين آثار ادبي کشور فرانسه محسوب مي‌شود، اما تم فلسفي و ابزورد آن تاکنون دستمايه‌ هيچ فيلم سينمايي قرار نگرفته است.

9- «ماوس» نوشته‌ «آرت اسپيگلمان»: اين رمان تصويري تنها اثر کميک است که موفق به کسب جايزه‌ «پوليتزر» شده است. داستان «ماوس» درباره‌ زندگي پدر نويسنده آن، يک يهيودي لهستاني، است که تحت سلطه‌ حکومت نازي زندگي مي‌کرد.

10- «پدي کلارک هاهاها» نوشته‌ «رادي دويل»: اين اثر دهمين رماني است که تاکنون به سينما نرفته است. داستان اين کتاب در دهه‌ 1960 ايرلند رخ مي‌دهد و احتمالا شيوه‌ روايي و راوي 10 ساله‌ خاص آن موجب شده هيچ فيلمسازي به فکر ساخت اثر اقتباسي آن نيفتد.

دويل نويسنده، نمايشنامه‌نويس و فيلمنامه‌نويس ايرلندي است. وي در سال 1993 به خاطر کتاب «پدي کلارک» برنده‌ جايزه‌ «بوکر» شد.


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار