محسن مشکوة در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با بيان اين مطلب که واکسيناسيون رايگان براي طيور بومي و سنتي است افزود: اکثر پرندگان مثل مرغ، خروس و ساير طيوري که به شکل غير صنعتي در روستاها نگه داري ميشوند نسبت به بيماري نيوکاسل حساس هستند.
وي ادامه داد: زماني که طيور به بيماري نيوکاسل مبتلا ميشوند ضمن اينکه گلههاي طيور بومي دچار تلفات و خسارت ميشود ميتواند زمينههاي براي انتشاري اين بيماري در مرغ داريهاي صنعتي باشد.
مشکوة افزود: به همين دليل در سال گذشته در سه استان مازندران، گيلان و گلستان که بيشترين جمعيت طيور صنعتي را دارند واکسيناسيون طيور بومي را به شکل رايگان اجرا کرديم.
وي ادامه داد: ما واکسن اين بيماري را از موسسه رازي خريداري کرديم و بعد از اين که با بخش خصوصي براي انجام واکسيناسيون طيور بومي به شکل رايگان قرار داد بستيم اين کار انجام شد.
معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشکي افزود: ما در سال جاري اعلام کرديم که اين طرح به صورت کشوري اجرا شود و سازمان دامپزشکي هم مسئوليت تامين واکسن مورد نياز را بر عهده ميگيرد.
مشکوة با اشاره به اين مکان اجراي اين طرح بايد در اطراف واحدهاي صنعتي مرغ داريهاي صنعتي که قبلا هم گزارش کانون در مورد بيماري نيوکاسل داشتهاند باشد، گفت: انجام واکسيناسيون در اطراف اين واحدها علاوه بر ايجاد ايمني در طيور در مقابل بيماري نيوکاسل، تضمين کننده اين موضوع است که در واحدهاي فوق دوباره اين بيماري شيوه نيابد.
وي افزود: بيماري نيوکاسل در کشوري به شکل بومي وجود داشته و دارد و معمولا باعث خساراتي در جمعيت طيور صنعتي يا غير صنعتي بومي ميشود.
در نتيجه ما بايد اين واکسيناسيون را هر ساله انجام دهيم.
مشکوة با بيان اين مطلب که هزينهي اين مطرح از محل اعتبارات طرح توسعه خدمات دامپزشکي در مناطق روستايي و عشايري برداشت ميشود ادامه داد: ميزان هزينهي آن بستگي به حجم عمليات اجرا شد در سطح استانها دارد وي به نظر ميرسد ميزان آن بالا باشد.
لازم به ذکر است بيماري نيوکاسل يک بيماري ويروسي واگيردار شايع در ميان بسياري از انواع پرندگان است که دستگاه تنفسي، دستگاه گوارشي، رودهاي و دستگاه عصبي را درگير ميکند اين بيماري اولين بار در سال 1926 در نيوکاسل انگلستان تشخيص داده شد.
انتهاي پيام/