خوردن سالاد ، سبزی و میوه هایی همچون گیلاس ، سیب ، گلابی به دلیل دارا بودن فیبر بالا و جذب آب بیشتر در بدن ، باعث دیر تشنه شدن فرد روزه دار در ماه مبارک رمضان می شود

 

کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران برمصرف درست و اصولی غذا در ماه مبارک رمضان تاکیدکرد و گفت : برخی افراد گمان می کنند خوردن غذاهای چرب و گوشتی باعث سیرماندن در ساعت های طولانی می شود در حالی که این باور اشتباه است زیرا این نوع غذاها منجر به تشنگی زود هنگام می شود

ربیعی با بیان اینکه کافیین موجود در چای به دلیل خاصیت ادار آوری ، تشنه

شدن فرد روزه دار را به دنبال دارد ، افزود : روزه داران بعد از خوردن سحری چای مصرف نکنند مگر اینکه کم رنگ باشد

وی تصریح کرد : نوشیدن شربت کم شیرین با آب لیمو و یاافزودن چند قطره لیموترش در چای به دیر تر تشنه شدن فرد کمک می کند

کارشناس ارشد تغذیه یکی از روش های خوردن مناسب غذا در سحر را زود بیدار شدن دانست وتصریح کرد: روزه داران بهتر است حداقل یک ساعت مانده به سحر و اذان بیدارشوند تا علاوه بر اینکه سرحال می شوند، وقت کافی برای خوردن غذا داشته باشند

باشند ربیعی، با عجله و پرحجم غذا خوردن در ماه مبارک رمضان به ویژه سحر را منع

کرد و گفت: مصرف آب در حین خوردن غذا، خوابیدن بلافاصله بعد از سحر وافطار اختلالات گوارشی به همراه دارد

وی افزود: غذاهای شور نیز باعث تشنگی در طول روز می شود و مصرف بیش از حد خوراکیهای شیرین نیز باعث اختلالات گوارشی و افت قند خون می شود

وی، با تاکید بر اینکه روزه داران تعادل در خوردن را رعایت کنند،تصریح کرد: با

حدف وعده سحر مخالفیم.

کارشناس تغذیه، در خصوص خوردن مایعات در زمان افطار گفت: بهتر است در

زمان افطار ابتدا چای خیلی کم رنگ ولرم و یا نوشیدنی ولرم مانند شیر

وعسل صرف شود زیرا نوشیدنیهای داغ یا خیلی سرد به دستگاه گواش آسیب وارد

می آورد.

ربیعی ، با بیان اینکه حجم غذا در زمان افطار باید کم باشد، افزود: یکی دو

ساعت بعد از افطار شام خورده شود.

وی تصریح کرد: غذاهای چرب، شیرین، سرخ کردنی و پر حجم معده شناس تغذیه

را اذیت می کند چنانچه این موارد رعایت شود اختلالات گوارشی در زمان روزه

داری کاهش می یابد.

کارشناس تغذیه ، در بخش دیگری از سخنانش، یبوست را یکی از مشکلات افراد روزه داردر ماه مبارک رمضان دانست و گفت: یکی از راههای اساسی مقابله با این

بیماری در ماه رمضان جلوگیری از تشنگی با مصرف میوه وسبزیجات حاوی فیبر

است

ربیعی افزود: بیماران دیابتی نیز با مشورت پزشکان خود اقدام به روزه داری کنند

کارشناس تغذیه، با بیان اینکه در ماه رمضان خوردن کله پاچه، سوسیس،کالباس، سس توصیه نمی شود، تصریح کرد: بهتر است فرد روزه دار فاصله بین افطار تا سحر ۸ تا ۱۲ لیوان آب بخورد تا در طول روز تشنه نشوند

بگفته وی بعد از افطار پیاده روی می تواند ورزش مناسبی برای فرد

روزه دار باشد/س

 

برچسب ها: خوردن ، میوه ، سبزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.