به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، در طول دوران روزه داری تغییرات و اتفاقاتی برای بدن شما روی می دهدکه تغییرات ایجاد شده در بدن شما در طول دوران روزه داری به مدت روزه های پیاپی بستگی دارد. معموالً بدن شما پس از حدود ۸ ساعت از مصرف آخرین وعده غذایی وارد حالت روزه داری می شود.
از دست دادن وزن، خصوصاً اگر اضافه وزن داشته باشید می تواند به کنترل بهتر دیابت منجر شود. با این حال، روزه داری نباید به عنوان روشی برای کاهش وزن در درازمدت به کار رود.
در طول دوره روزه داری، الگوی تغذیه شما می تواند با حالت عادی بسیار تفاوت داشته باشد. با این وجود، بسیار اهمیت دارد که شرایطی متعادل برای تغذیه در نظر بگیرید، و همه انواع غذاها از گروه های مختلف غذایی را مصرف نمایید و در مصرف آنها افراط نکنید.
اگر مبتلا به دیابت هستید و روزه می گیرید، فکر خوبی است اگر پیش از آغاز روزه غذاهایی مصرف کنید که آهسته تر جذب بدن می شوند مانند برنج باسماتی، نان و عدس. انتخاب این نوع از مواد غذایی به شما کمک می کند تا سیر شوید و بتوانید سطح گلوکز خون را در طول روزه متعادل تر نگه دارید. میوه جات، سبزیجات و ساالد نیز باید در برنامه غذایی قرار بگیرند.
وقتی قصد دارید روزه خود را باز کنید، فقط مقدار اندکی غذاهای حاوی قند و چربی، مانند شیرینی هندی و کیک مصرف کنید، زیرا مقدار زیادی از این نوع مواد غذایی می تواند باعث بالا رفتن وزن شما شود.
در پخت و پز از مقدار کمتری روغن استفاده کنید و سعی کنید برای پختن غذاها از روش کبابی، تنوری یا تفت دادن بدون روغن با استفاده از ماهیتابه تفلون استفاده نمایید.
علاوه بر این، مقدار زیادی نوشیدنی بدون قند و بدون کافئین بنوشید تا از کم شدن میزان آب در بدن جلوگیری نمایید، مانند نوشابه های گازدار، معجون، آب میوه، آب یا نوشیدنی های دارای شیر.
اگر به نوشیدنی های شیرین علاقه دارید در اینصورت به جای قند از شیرین کننده ها استفاده کنید./س