به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس،
کارشناس زراعت جهاد كشاورزي شهرستان كازرون، وزن استاندارد اين نوع كدو را كه با نام هاي كدو حلوايي وكدو تنبل شناخته مي شود بين پنج تا هفت كيلوگرم بيان كرد.
حسين خواجه يوسفي ،علت افزايش وزن اين محصول را آبياري مناسب، شرايط مناسب جوي وخاك خوب مزرعه دانست.
كشاورز توليدكننده اين محصول هم گفت: امسال دوهكتار از زمینهای كشاورزي خود را به كشت كدو اختصاص دادم و وزن بيشتراين كدوها بالاي حد استاندارد است.
يعقوب قرباني ادامه داد: رعايت توصيه هاي كارشناسان كشاورزي ، توجه به شرايط كشت و طولاني شدن مدت برداشت از جمله دلايل به دست آمدن اين كدو با وزن بالاي حد استاندارد بوده است.
شهرستان كازرون در فاصله ۱۲۰ كيلومتري غرب شيراز واقع شده است.
كدو سواحلي (حلوايي) داراي بتاكارتن (پيش ساز ويتامينA) وسرشاراز پتاسيم و ويتامين هايC ،E و آنتي اكسيدان است و مصرف آن براي كساني كه از فشار خون بالا رنج ميبرند، مفيد است. ويتامينC كدو حلوايي نيزدرمقايسه با ساير كدوها بيشتر است، البته با پختن آن در حرارت بالا و حتي سرخ كردن، ديگر اثري از اين ويتامين باقي نخواهد ماند، مگر اينكه در ظرفي در بسته بخارپزشود كه در اين صورت ميزان از بين رفتن اين ويتامين كم خواهد شد.
مطالعات پژوهشگران حاكي از اين است كه سالمنداني كه ميزان بتاكاروتن خونشان پايين است، بيشتر احتمال دارد به مشكلات چشمي مانند آب مرواريد دچار شوند و افزودن اين سبزي به برنامهغذاييشان، احتمال ابتلا به اين بيماري در سالهاي بعدي زندگي به حداقل مي رسد. همچنين مصرف اين صيفي از بروز آنفولانزا و سرماخوردگي پيشگيري مي كند.
آنتياكسيدانهاي موجود دراين محصول، از تخريب ديواره عروق كه دراثر تجمعLDL (كلسترول بد) شكل ميگيرد ، جلوگيري مي كند و در نتيجه احتمال ابتلا به بيماريهاي قلبي را كاهش مي دهد./س