رییس مرکز مطالعات باستان شناسی و موزه های سیستان و بلوچستان گفت: تدوین اطلس جامع استان شامل اطلاعات کامل از حوزه های مختلف این خطه جنوب شرق کشور در دستور کار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان، محمد حیدری اظهار داشت: تدوین اطلس جامع استان در بردارنده مجموعه ای کامل از اطلاعات و جاذبه های طبیعی، تاریخی، باستانی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی این خطه جنوب شرق کشور خواهد بود.

وی بیان داشت: این اطلاعات شامل مردم شناسی، زبان شناسی، صنایع دستی، هنرهای سنتی و سایر نیازهای اساسی اطلاعاتی دهه های مختلف از استان پهناور سیستان و بلوچستان است.

رییس مرکز مطالعات باستان شناسی سیستان و بلوچستان گفت: هم اینک این مرکز تدوین و تهیه اطلس کامل استان را در دستور کار اجرایی خود دارد.

حیدری خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان استانی پهناور و کمتر شناخته شده دارای پتانسیل های فراوان باستانی و تاریخی است که مطالعات و بررسی های انجام گرفته اخیر موید همین موضوع است.

وی گفت: برنامه ریزی و مطالعه این آثار یک برنامه ریزی و انسجام نوین را در بررسی و پژوهش حفاظت، نگهداری، حفاری و کاوش و نهایتا ارائه و انتشار دقیق و به موقع نتایج فعالیت های پژوهش های باستان شناسی طلب می کند.

وی اضافه کرد: سیستان و بلوچستان همگام با استان های پیشرو کشور و بر اساس دستور اخیر رییس سازمان صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری کشور مبنی بر تشکیل خانه باستان شناسی در تمام استانها به این کار مهم و ضروری همت گماشته است.

حیدری گفت: بر این اساس متناسب با سیاستگذاری پژوهشکده باستان شناسی کشور کار خرید، تملک و مرمت یکی از خانه های ثبتی و قدیمی زاهدان (خانه مرحوم محمد حسین شمسی) انجام شد.

وی اظهار داشت: این خانه به سال 1318 شمسی در ردیف بنا های اولیه شهر زاهدان در حد فاصل خیابان های شریعتی 15 و 13 ساخته شده است.

وی اظهار داشت: خانه باستان شناسی وظایفی همچون برنامه ریزی و تدوین برنامه های پژوهشی باستان شناسی سالانه استان، برنامه ریزی و تدوین و نظارت طرح های پژوهشی اعم از میدانی و غیر میدانی، کاوش، گمانه زنی و لایه نگاری، تعیین حریم آثار ثبتی و طرح های مشابه را به عهده دارد.

این مسوول گفت: برگزاری نشست ها و همایش های تخصصی از نتایج حاصله و همکاری با دانشگاه ها خصوصا رشته های معماری، باستان شناسی، مرمت اشیاء و اموال فرهنگی و مرمت آثار و ابنیه فرهنگی و تاریخی از جمله دیگر وظایف مرکز باستان شناسی است.

حیدری همچنین گفت: از مهمترین بخش های مرکز باستان شناسی سیستان و بلوچستان می توان به کارگاه های تخصصی باستان شناسی، مرمت اشیاء و اموال فرهنگی، بانک اطلاعات سفال، کارگاه معماری و ساخت ماکت و مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی اشاره کرد./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.