سعید یوسف پور با اشاره به اخبار منتشر شده در رسانه ها در خصوص تلف شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در روستای آنجو شهرستان لردگان از توابع استان چهارمحال و بختیاری، افزود: احتمالات مختلفی در مورد دلیل تلف شدن این گربه سان نظیر گزیدگی، بیماری یا مسمومیت وجود دارد.
وی افزود: این پلنگ حدود یک ماه قبل تلف شده و به تازگی جسد این حیوان توسط گروهی کوهنورد پیدا شده که در این شرایط و با توجه به نبود امکانات بررسی کالبدشناسی و پاتولوژیک حیات وحش در این استان، امکان شناخت علت مرگ این گربه سان وجود ندارد.
یوسف پور، نبود زیر ساخت های لازم در حوزه مطالعات و تجهیزات کالبدشکافی حیات وحش و دامپزشکی حیات وحش در استان چهارمحال و بختیاری را از محدودیت های این بخش یاد کرد و افزود: تعداد متخصصان این حوزه در کشور به تعداد انگشتان یک دست نیز نیستند.
وی نبود اطلاعات جامع در حوزه حیات وحش به ویژه گربه سانان و پلنگ ایرانی را از دیگر ضعف های حوزه مطالعات علمی جانوری کشور یاد کرد و گفت: نیاز است، پروژه ویژه ای در حوزه حیات وحش زاگرس و البرز برای حفاظت از این گونه انجام شود.
مدیرکل محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری تدوین برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای حفظ گونه های در معرض انقراض حیات وحش کشور به ویژه پلنگ ایرانی را ضروری بیان کرد و گفت: پیشنهادهایی از سوی این اداره کل به معاونت طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این خصوص ارائه شده است.
یوسف پور مهم ترین دلیل تلف شدن گونه های زیستی در حال انقراض را تخریب زیستگاه ها و محدود شدن قلمرو این حیوانات بیان کرد و گفت: طرح هایی برای حفظ گونه های زیستی نظیر درنای سیبری و یوزپلنگ آسیایی انجام شده است و لازم است برای حفظ پلنگ ایرانی نیز اقدام عاجلی انجام شود.
یک قلاده پلنگ ایرانی در ارتفاعات روستای آنجو شهرستان لردگان از توابع استان چهارمحال و بختیاری تلف شد که کوهنوردان این منطقه جسد این حیوان را به تازگی شناسایی کردند.
دره آنجو در روستای آنجو از توابع شهرستان لردگان قرار دارد و مرکز شهرستان لردگان در فاصله 160 کیلومتری شهرکرد است./س