عضو هيات علمي گروه ژنتيك دانشگاه شهركرد و محقق سازنده اين داروها اظهار داشت: عامل ضد سرطان تاكسول و قارچ كش بيولوژيك باهمكاري صادق فرهادي دانشجوي دكتراي بيوشيمي، محمد كاظم مومني دانشجوي كارشناسي ژنتيك و مينا حياريان دانشجوي مقطع كارشناسي ارشد رشته ژنتيك ساخته شده است.
محسن مبيني افزود: عامل ضد سرطان تاكسول ازطريق جداسازي شاخه و ساقه گياه سرخ دار، با استفاده از روش هاي شناسايي و جداسازي ميكروب شناسي قارچ ها و فرايند غربالگري با استفاده از مباحث بيوتكنولوژي، ساخته شده است.
مبيني هدف از ساخت عامل ضد سرطان تاكسول را، درمان انواع سرطان ها با عوارض جانبي بسيار كمتر از داروهاي شيميايي دانست.
وی تصريح كرد: اين عامل ضد سرطان پيش از اين با منشاء گياهي در كشور آمريكا ساخته شده و ميزان توليد آن نيز بسيار محدود بود، كه هم اكنون اين دارو با استفاده از ميكروب ها ساخته مي شود و ساخت آن دارو با منشاء ميكروبي باعث جلوگيري از تخريب محيط زيست، جلوگيري ازخروج ارز از كشور و كاهش قيمت دارو مي شود.
دكترمبيني گفت: با تاسيس يك كارخانه براي توليد انبوه عامل ضد سرطان تاكسول، انقلاب بزرگي در درمان بيماري هاي سرطان به وجود مي آيد.
عضو هيات علمي گروه ژنتيك دانشگاه شهركرد و محقق سازنده اين داروها خاطر نشان كرد: داروي قارچ كش بيولوژيك نيز، با استفاده ازجداسازي باكتري ها ازخاك و شناسايي و جداسازي ۴۰ ميكروب و قارچ بيماري زا از محصولات زراعي و كشاورزي ساخته شده است.
دكتر مبيني افزود: اين دارو براي دست يافتن به محصولات ارگانيك، افزايش بازده محصول هاي زراعي و كشاورزي و جلوگيري از واردات قارچ كش هاي شيميايي ساخته شده است.
وي اعتبار هزينه شده براي تحقيقات در زمينه داروي قارچ كش را ۱۵۰ ميليون ريال و عامل ضد سرطان تاكسول را ۸۰ ميليون ريال اعلام كرد.
عامل ضد سرطان تاكسول به شماره ۷۸۳۵۵ و داروي قارچ كش ۷۸۳۵۴به شماره در سازمان اسناد و املاك و اداره كل شركت ها و مالكيت صنعتي به ثبت رسيده است./س