داود یارمحمدی کارشناس کشاورزی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با اشاره به آمار ضایعات میوه در کشاورزی ایرانی گفت: این گروه از محصولات کشاورزی بدلیل داشتن رطوبت زیاد واستعداد فساد پذیری بالا در دوره پس از برداشت بخش عمده ای از ضایعات محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص می دهند.
وی گفت: میزان ضایعات در فصول مختلف سال متفاوت است اما به طور متوسط بین 5 تا 50 درصدمتغیر است و گاهی این میزان تا 80 درصد نیز میرسد.
یار محمدی با تآکید بر اهمیت کشاورزی مکانیزه در کاهش ضایعات گفت: چنین عملیاتی نه تنها ضایعات این گروه از محصولات را به حداقل میرساند بلکه کیفیت آنها را نیز در طی حمل و نقل، جابجایی، انبارداری و توزیع حفظ خواهد کرد.
وی تصریح کرد: احداث پایانه های فروش در مراکز تولید ودادن وام بلاعوض برای تعویض خودروهای فرسوده حمل میوه از جمله اقداماتی است که سبب کاهش ضایعات می شود.
یارمحمدی در پایان گفت: برای کاهش ضایعات میوه باید زیر ساخت ها تقویت شود تا بتوان به صورت اصولی به افزایش تولید بعد از برداشت امیدوار بود.
انتهاي پيام/