علی اشرف رشیدی گفت: ماه رمضان امسال به دلیل واقع شدن در فصل تابستان و گرمای فراوان به دقت بیشتری در خصوص تغذیه نیاز دارد.
وی عنوان کرد: استفاده از همه گروه های غذایی از جمله شیر و لبنیات، گوشت، غلات، میوه و سبزیجات، حبوبات و حتی مقداری روغن برای وعده های غذایی رمضان ضروری ست، اما روغن بهتر است در طبخ غذا مصرف شود.
این کارشناس تغذیه در خصوص وعده سحر یادآوری کرد: سحر باید یک وعده غذایی کامل باشد و از مصرف مواد پرچرب و پرنمک که باعث تشنگی در طول روز می شود در این وعده خودداری شود.
رشیدی با تاکید بر لزوم استفاده از میوه و سبزی در وعده سحر، خاطرنشان کرد: میوه هم قند خون بدن را در طی روز متعادل نگه می دارد و هم گرسنگی را کاهش می دهد و به علاوه در تامین آب بدن هم موثر است.
به گفته این کارشناس تغذیه می توان از شربت آبلیمو و عسل نیز در وعده سحر استفاده کرد.
رشیدی گفت: بهتر است برای افطار از یک نوشیدنی گرم مثل شیر ولرم، چای کم رنگ، فرنی، حلیم، میوه خشک، کشمش و یا نان و پنیر استفاده شود و از خوردن مایعات خیلی سرد و خیلی گرم هم پرهیز شود.
رشیدی تصریح کرد: شام را باید یک ساعت بعد از افطار صرف کرد و پس از آن نیز از میوه و سبزی برای تامین ویتامین بدن استفاده کرد.
وی افزود: چون در زمان روزه دستگاه گوارش چند ساعتی از غذا دور بوده نباید یکباره از غذای فراوان استفاده کرد.
این کارشناس تغذیه یادآوری کرد: با مصرف قندهای مصنوعی همچون زولبیا و بامیه موافق نیستم و بهتر است از قندهای جایگزین طبیعی به جای آن استفاده کرد./س