متخصصان تغذیه توصیه می کنند که برای مبارزه با کم ابی بدن در طول روزه داری مصرف سبزي ها و سالاد رودر وعده سحر فراموش نکنید.

دکتر زهرا عبدالهی ،دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران  در خصوص خصوصیات وعده سحری گفت:در وعده غذایی سحر باید از خوردن غذاهای سرخ شده ، پرچرب و شیرین پرهیز شود.  مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصا بین غذا توصیه نمی شود چون موجب رقیق شدن شیره معده و آنریمهای گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می شود. نوشیدن چای پررنگ نیز در وعده سحری مناسب نیست . خاصیت مدربودن چای موجب می شود که آب بدن با  دفع ادرار دردفعات مکرر ازدست برود  و در نتیجه در طول روز ، فرد روزه دار دچار احساس تشنگی شدید و کم آبی بدن می شود.

وی با بیان این که  مصرف غذاهای پرپروتئین مثل انواع کباب ،جوجه کباب و ماهی ، بخصوص اگر پرنمک و پرچاشنی باشد برای وعده سحری مناسب نیست چون احساس تشنگی را در طول روز تشدید می کند عنوان کرد: وعده سحری باید انرژی مورد نیاز و مواد مغذی لازم برای تمرکز و فعالیت روزمره را تأمین کند ،

اشخاصی که بدون خوردن سحری اقدام به روزه گرفتن می کنند، در طول روز دچار افت قند خون ،  سردرد ، احساس ضعف و خواب آلودگی ، کاهش تمرکز و كاهش كارايي می شوند.

عبدالهی افزود:در روزهای گرم تابستان مصرف سبزي ها و سالاد در سحری برای تامین آب بدن در روزهای تابستان و کاهش احساس تشنگی بسیار موثر است. حداقل سالادی که می توان تهیه کرد، سالاد خیار و گوجه فرنگی است که می توان با افزودن کمی هویج یا جوانه گندم و ماش به ارزش غذایی آن افزود ، بهترین سبزی که می توان به عنوان سالاد در سحر مصرف کرد، کاهو است. این سبزی در مقایسه با سایر سبزیها از آب بيشتري برخوردار است و به همین دلیل می
تواند از احساس تشنگی در طول روز بکاهد.

وی خاطر نشان کرد:همچنین فیبر بالای آن مانع ابتلای روزه داران به یبوست می شود. مصرف مواد غذايي شيرين در وعده سحري توصيه نمي شود. مصرف مواد غذايي شيرين با تحريك انسولين موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتيجه كاهش قند خون مي شوند. به اين ترتيب مصرف مـــواد غـــذايي شيرين و حاوي قندهاي ساده مثل شيرينی و شکلات در وعده سحري موجب مي شود شخص زودتر گرسنه شود./ح

برچسب ها: کم آبی ، روزه ، سبزیجات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.