"گراهام اي. فولر" معاون پيشين دستگاه امنيتي آمريکا (سيا) در مقاله جديد خود در مورد تحولات مصر اذعان کرده که سقوط دولت مرسي به معناي به حاشيه رانده شدن جريان اخوان المسلمین در مصر نيست بلکه آنان از اين پس حضوري جدي خواهند داشت.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه هافينگتون پست ؛ نويسنده با اشاره به ناکامي "محمد مرسي" رييس جمهور مصر در انجام وعده هاي انتخاباتي اش مي نويسد "دولت "محمد مرسي" رييس جمهور مخلوع مصر و جمعيت اخوان المسلمين با اعتراض مخالفان شان مواجه شدند. مرسي اکنون بايد از خود بپرسد که "آيا طبق وعده هايش عمل کرد و آنها را محقق ساخت (؟)"‌ اين فرصتي طلايي بود که مرسي آن را از دست داد. در واقع، مرسي نخستين رييس جمهور مصر بود که از طريق سازو کار مبتني بر مردم سالاري و انتخابات به قدرت رسيد. اين متاع اکنون از دست رفته است." 

نويسنده در ادامه به آن دسته از تحليلگران آمريکايي که ادعا مي کنند سقوط مرسي پايان جريان اخوان المسلمین در مصر است خاطر نشان مي سازد که اخوان از قدرت زيادي برخوردار است . در انديشه سياسي اسلامي برقراري "عدالت اجتماعي" از جايگاه والايي برخوردار است و تقريبال تمامي جريانات سياسي اسلامگراي مصري به لزوم اجراي آن از طريق برقراري شريعت اسلامي اعتقاد دارند و ممکن است که در اين مسير به هر يک به روش هاي مختلفي براي اجراي آن باور داشته باشند. اخوان المسلمین جرياني ريشه دار در کشور مصر هستند و سالهاي سال عليه دولتهاي ديکتاتوري در مصر مبارزه کرده اند. در نتيجه پيروزي آنان در انتخابات اخير مصر جاي تعجب نداشت. اسلامگرايان مصري همچنين داراي وجهه اي مذهبي و اخلاقي نزد مردم مصر هستند." 

اين مقام پيشين دستگاه امنيتي آمريکا در ادامه به "فقدان تجربه" و ناتواني جمعيت اخوان المسلمين در "کادرسازي" براي اداره امور کشور مصر اشاره مي کند و مي افزايد "پس از به قدرت رسيدن جمعيت اخوان المسلمين در سال 2011 ميلادي، اين جمعيت نشان داد که براي اداره امور روزانه آن کشور آمادگي لازم را ندارد و به ميزان کافي کادرسازي نکرده و از تجربه لازم براي زمامداري امور کشور برخوردار نيست. همچنين اگر منصفانه قضاوت کنيم بايد بگوييم که بخشي از چالش هاي دولت مرسي نشآت گرفته از نواقص دولتهاي قبلي مصر بودند." 

فولر در ادامه با ابراز تاسف از حمايت گروههاي اپوزيسيون مصر از کودتاي ارتش این کشور عليه دولت مرسي مي افزايد "متاسفانه برخلاف روند انقلاب سال 2011 ميلادي که گذاري از نظام ديکتاتوري به نظامي در آستانه پذيرش اصول مردم سالاري بود، اينک گروههاي مخالف اخوان المسلمين متاسفانه از کودتاي نظامي ارتش مصر و اقدامات فراقانوني آنان حمايت کرده اند. اين در حاليست که اپوزيسيون مصر مي توانست به قواعد قانوني پايبند باشد و تلاش کند تا از طريق تدريجي و با شرکت در انتخابات و از طريق سازوکارهاي حقوقي قانوني به اهداف خود دست يابد." 

اين مقام امنيتي پيشين دولت آمريکا با اذعان به وقوع کودتاي نظاميان عليه دولت مرسي مي افزايد "کمال مطلوب آن بود که مرسي تا زمان برگزاري انتخابات بعدي در قدرت باقي بماند. با اين حال نظاميان با استفاده از ابزارهاي فرا قانوني دولت وي را سرنگون نمودند." 

وي اذعان کرد که جريان اخوان المسلمین در مصر قابل حذف نيست و در اين باره مي افزايد "دولت مرسي سقوط کرده است اما اشتباه نکنيد جمعيت اخوان المسلمين در آن کشور جرياني نيست که بتوان آنها را کنار گذاشت . مرسي و جريان اخوان مصر مي توانند با شرکت در انتخابات بعدي بار ديگر قدرت را بدست گيرند و اين بار با تجربه اي بهتر به زمامداري بپردازند." 

 

برچسب ها: اخوان ، مصر ، اداره
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار