"ادوارد تلر" در مقاله اي تحت عنوان "سرنگون ساختن هواپيماي پرواز 655 ايرباس توسط آمريکا تا جلوگيري از ورود هواپيماي مورالس به حريم هوايي کشورهاي اروپايي" با مقايسه اين دو حادثه با يکديگر آن ها را نشانه اي خصم مستکبرين غربي عليه کشورهاي مستقل مي داند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از دموکراتيک آندر گراند ؛ نويسنده مقاله با اشاره به رويکرد خصمانه کشورهاي غربي در قبال کشورهاي "مستقل" و "استکبارستيز" به مقايسه اي جالب توجه دست زده است. نويسنده ميان اقدام وحشيانه آمريکايي ها در سرنگون ساختن هواپيماي پرواز 655 ايرباس توسط آمريکا در سال 1988 ميلادي با اقدام خصمانه اخير چند کشور اروپايي در مورد عدم صدور مجوز براي ورود هواپيماي "اوو مورالس" رييس جمهور بوليوي به حريم هوايي شان به بهانه احتمال حضور "ادوارد اسنودن" کارشناس افشاگر پيشين دستگاه اطلاعاتي آمريکا ارتباطي نزديک مي بيند و در اين باره مي افزايد "در سال 1988 هواپيمايي پرواز 655 ايرباس که حامل مسافران ايراني از بندرعباس به سوي دبي بود هدف حمله موشک هاي رهگير آمريکايي قرار گرفت و سرنگون شد. نکته اصلي در اينجا بود که آمريکايي ها در حالي مرتکب اين جنايت شدند که هواپيماي ايراني در خاک ايران قرار داشت و بر فراز خليج فارس در حال پرواز بود. تمامي 290 مسافر اين هواپيما به شهادت رسيدند. در ميان شهدا 66 کودک نيز حضور داشتند. اين حادثه هفتمين رويداد مرگبار در تاريخ حوادث هوايي قلمداد مي شود." 

نويسنده در ادامه مقاله با اشاره به ادامه موضع خصمانه کشورهاي غربي در قبال کشورهاي "مستقل" جهان مي افزايد "امروز 25 سال از ان حادثه گذشته است و انتقادات بار ديگر متوجه دولت آمريکا شده است. اقدام چند کشور اروپايي که به دستور دولت آمريکا صورت گرفته بود موجبات خشم دولت بوليوي را فراهم آورد. چند کشور اروپايي اخيرا مجوز صدور پرواز براي هواپيماي حامل "اوو مورالس" رييس جمهور بوليوي که از وين در حال پرواز بود را به وي ندادند. اين اقدام پس از آن صورت گرفت که شايعه اي مبني بر حضور "ادوارد اسنودن" کارشناس پيشين دستگاه اطلاعاتي آمريکا در هواپيماي مورالس منتشر شد. شخصي که اسناد محرمانه اي از آژانس امنيت ملي آمريکا را افشا کرده بود و از سوي دولت "باراک اوباما" رييس جمهور آمريکا تحت تعقيب قرار گرفته است.

فرانسه و پرتغال دو کشور اروپايي بودند که به همين بهانه اجازه ورود هواپيماي مورالس به حريم هوايي کشورهاي شان را ندادند. پس از اين اقدام وزير امور خارجه بوليوي اظهار داشت "کشورهاي اروپايي اقدام ناعادلانه را در مورد هواپيماي اوو مورالس مرتکب شدند. معاون رييس جمهور بوليوي نيز اقدام کشورهاي اروپايي در عدم صدور مجوز ورود به حريم هوايي براي هواپيماي مورالس را "آدم ربايي امپرياليستي" خواند. وزير دفاع بوليوي در اين باره اظهار داشت که "سفراي اتريش و اسپانيا تنها به ما گفته اند که هواپيماي رييس جمهور بوليوي اجازه ورود به حريم هوايي شان را ندارد و در اين باره توضيحي ارايه نداده اند. بعد از آن وزرات امور خارجه بوليوي اظهار داشت که فرانسه و پرتغال اظهار داشته اند که اين اقدام به دليل پاره اي "مشکلات فني" روي داده است (!) و پس از آن بود که اسپانيا مجوز سوخت گيري هواپيما در خاک آن کشور را صادر کرد." 

نويسنده در ادامه با انتقاد از موضع کشورهاي مستکبر غربي در مقابل کشورهاي مستقل مي نويسد "همانگونه که پيش بيني مي شد اکثر رهبران کشورهاي آمريکاي لاتين موضعي شديد عليه کشورهاي اروپايي و اقدام شان در مورد مورالس اتخاذ کردند. در آن زمان  می توان به ياد حادثه سرنگوني هواپيماي ايرباس ايراني توسط موشک هاي آمريکايي افتاد. آمريکايي ها همواره به روش "قتل" روي آورده هستند .  کشتار هزاران مسلمان از ليبي تا فيليپين توسط آمريکايي ها شاهدي بر اين مدعاست. اکنون نيز آمريکايي ها مي خواهند اسنودن را يا بازداشت کنند و يا او را به قتل برسانند." 

نويسنده در پايان مي نويسد "طرفداران اقدامات غير قانوني "باراک اوباما" ريس جمهور آمريکا در مورد ماجراي "ادوارد اسنودن" و افشاگري هاي "ويکي ليکس" از استراق سمع تماس هاي خبرنگاران و روزنامه نگاران توسط دستگاه هاي اطلاعاتي آمريکايي دفاع مي کنند. دولت آمريکا در مورد اسنودن نشان داد که تا چه اندازه موضعي "مضحک" اتخاذ کرده است."

برچسب ها: آمریکا ، ایران ، سرنگونی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار