به گزارش باشگاه خبرنگاران بیرجند ؛بهدانی به لزوم توجه ویژه به مباحث مرتبط با زعفران بدلیل کاربردهای فراوان و گسترده زعفران، خواص ویژه این داروی گياهي با ارزش، نقش خاص آن در زندگی کشاورزان برخی از استانهای کشور و همچنین ارزش افزوده بالای آناشاره نمود و افزود :
در این راستا بنا به سفارش معاونت فناوری ریاست جمهوری اجرای طرح ممیزی علم زعفران در اسفند ماه 1390 بر عهده گروه پژوهشی زعفران دانشگاه بيرجند قرار گرفت که مراحل اجرایی این طرح شامل دو بخش کمّی و کیفی بود که بخش کمّی آن شامل جمع آوری داده های مرتبط با علم زعفران بود که پس از شناسایی دانشکده ها، موسسات و مراکز تحقیقاتی مرتبط، پرسشنامههایی به صورت حضوری به مسولین مربوطه تحویل گردید
وی درخصوص اطلاعات کیفی در زمینه تحقیقات زعفران نیزبا بیان اینکه این اطلاعات از طریق پرسشنامه تهیه شده اظهار داشت : پرسشنامه دیگري نيز طراحي و در بين افراد ذینفع و بهره برداران از نتایج تحقیقات زعفران توزیع گردید که در انتها نتايج تحليلي حاصل از دادههاي مربوط به پرسشنامههاي تكميل شده از بهرهبرداران، محققان و صاحبنظران علم زعفران به تفضيل بيان گرديده است .
بهدانی هدف از اجرای این طرح را بررسی وضعیت علم زعفران و مقایسه آن با سایر کشورها ی همجوار و پیشرفته همچنین ارائه راهکارهای کوتاه مدت و دراز مدت برای توسعه هرچه بیشتر صنعت زعفران بیان کرد و افزود : پايين بودن عملكرد زعفران در واحد سطح و افزايش بيرويه سطح زير كشت و عدم ثبات قيمت زعفران در بخش توليد و عدم توجه به سرمايهگذاري و برنامهريزي لازم براي توليد علم زعفران و گسترش مرزهاي دانش زعفران و كمبود نيروي متخصص و مراكز علمي و تخصصي و تحقيقاتي از جمله مشکلات و چالشهاي مهم پيش روی می باشد .
معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه با تمام اهمیتی که این گیاه در اقتصاد و اشتغال زایی كشور و بويژه مناطق اصلي كاشت آن يعني استانهاي خراسان رضوي و جنوبي دارد كمتر در عرصه پژوهش و فناوری به آن توجه شده است تصریح کرد : براساس سند چشمانداز بيست ساله كشور، در سال 1404، جامعه ايراني بايد جامعهاي باشد برخوردار از سلامت، رفاه، امنيت غذايي، تأمين اجتماعي، فرصتهاي برابر، توزيع مناسب درآمد، نهاد مستحكم خانواده، به دور از فقر، فساد، تبعيض و بهرهمند از محيط زيست مطلوب باشد که تحقق اين چشمانداز عالي مستلزم سياستگذاري همهجانبه و به ويژه در بخش كشاورزي و به خصوص در زمينه محصولات بومي كشور ميباشد كه زعفران يكي از مهمترين آنها به شمار ميآيد./س