در نخستین گردهم‌آیی سراسری کارشناسان مسوول فرهنگی کانون سراسر کشور مباحثی همچون برگزاری سوگواره‌ها و همایشهای عاشورایی،تجدید عضویت مراکز،جذب نیروهای کارآمد،برنامه‌ریزی اردوهای کشوری در کانون مطرح شد.

 به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نخستین گردهم‌آیی سراسری کارشناسان مسوول فرهنگی کانون سراسر کشور با حضور محمدباقر آدوسی معاون فرهنگی کانون و محمود مروج مدیر هماهنگی‌ امور استان‌های کانون برگزار شد.
مدیر هماهنگی‌ امور استان‌های کانون هدف از برگزاری گردهم‌‌آیی سراسری کارشناسان مسوول فرهنگی را تعامل نزدیک کارشناسان و کارشناسان مسوول فرهنگی استان‌ها با یک‌دیگر دانست و افزود: این تعامل‌ها دست‌آوردهای خوبی در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌ها در کانون خواهد داشت.
محمود مروج در این گردهم‌آیی تاکید کرد: ارتباط کارشناسان فرهنگی در استان‌ها با کارشناسان فرهنگی ستاد کانون یک ارتباط دو سویه است.
وی گفت: در این گردهم‌آیی برنامه‌های کلی مطرح می‌شود تا در برنامه‌ریزی‌های استانی و عملیاتی کردن سیاست‌ها و برنامه‌های فرهنگی مد نظر قرار گیرد. شرایط استان‌ها، نیازهای استا‌ن‌ها و تجربیات کارشناسان فرهنگی استان‌ها در این گردهم‌آیی‌ها و برنامه‌ها سنجیده خواهد شد.
مدیر هماهنگی امور استان‌های کانون اضافه کرد: این گردهم‌‌آیی علاوه بر این‌که یک عامل سازنده به منظور تبادل نظر و تجربه بین بخش‌های کارشناسی استان‌ها و ستاد در عین حال باعث می‌شود برنامه‌های جدیدی نیز که قرار است در سال آینده در استان‌ها اجرا شود، مورد بررسی قرار بگیرد.
مروج گفت: این گردهم‌آیی به دو صورت کمیسیون‌ و نشست عمومی تشکیل می‌شود و موضوع‌ها و دستورالعمل‌ها ابتدا در شورای فرهنگی استان‌ها مطرح شده و بعد از بحث و گفت‌و‌گو، نتایج آن به استان‌ها ارسال خواهد شد.
وی افزود: مطالب و موضوع‌هایی که در این کمیسیون‌های 6 گانه مطرح و بررسی و جمع‌بندی می‌شود اطلاع‌رسانی خواهد شد.
مدیر هماهنگی امور استان‌های کانون افزود: مطالب ویژه‌ای از جمله گزارمان‌نویسی، اهداف گزارمان‌نویسی فرصت‌های جدید گزارمان و مطالب تکمیلی دیگر در این حوزه و بازخوردهای گزارمان‌نویسی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: هم‌چنین در این گردهم‌‌آیی سوگواره‌ها و همایش‌های عاشورایی که در 3 استان برگزار می‌شود مورد بررسی قرار گرفته و برای این همایش‌ها تدبیری اندیشیده خواهد شد تا از جنبه‌های کیفی، کمی و توصیفی بررسی شود.
مروج ادامه داد: در این کمیسیون‌ها، شرح وظایف سازمانی، 6 پست کارشناس مسوول فرهنگی و کارشناس فرهنگی، مربی مسوول فرهنگی، مربی فرهنگی، مربی کتاب‌‌خوانی سیار شهری و روستایی و مربی کتاب‌خانه پستی - که پیش از این در سمینار کارشناسان فرهنگی در سال قبل مطرح شده بود - بررسی می‌شود.
وی با بیان این که جذب نیروی انسانی در سطح استان‌ها را افزایش خواهیم داد تصریح کرد: جذب نیروهای کارآمد بستگی به طراحی سیستم جذب کارآمد نیروی انسانی در استان‌ها و ستاد است.
مروج بحث کتاب‌خوانی و طرح همایش دوسالانه کتاب‌خوانی و چگونگی برنامه‌ریزی اردوهای کشوری که از شهریور برگزار خواهد شد را از دیگر موارد مطرح شده در این گردهم‌آیی برشمرد.
به گفته وی، قرار است در این گردهم‌آیی استان‌های مجری در بخش اردوی کشوری، گزارش‌هایی را با توجه به امکانات و آمادگی‌های خود و هم‌چنین برنامه‌ریزی محتوایی اردوها، با عنوان "سبک زندگی با استفاده از معارف و فرهنگ رضوی" به اطلاع کارشناسان ستاد رسانده تا در این بخش تبادل تجربه صورت گیرد.
به گفته مروج، یکی از موضوع‌های دیگری که در این کمیته‌ها مطرح خواهد شد کتاب‌خانه‌های سیار روستایی، شهری و پستی است که این کتاب‌خانه‌ها در کانون نقش به سزایی در خدمت‌رسانی فرهنگی به کودکان و نوجوانان به ویژه در مناطق روستایی ایفا می‌کنند.
مدیر هماهنگی امور استان‌های کانون گفت: هم‌چنین قرار است در این گردهم‌‌آیی شیوه‌نامه کتاب‌خانه‌های سیار و پستی مورد بررسی قرار گرفته و دوباره باز تعریف شود و برای تقویت کتاب‌خانه‌های مورد بحث، گفت و گو و تبادل نظر صورت می‌گیرد.
در ادامه، محمدباقر آدوسی، معاون فرهنگی کانون نیز در این گردهم‌‌آیی گفت: کانون تنها اوقات فراغت کودکان و نوجوانان را پر نمی‌کند بلکه دو طرفه عمل می‌کند از یک طرف عضو و از طرف دیگر مربی را پرورش می‌دهد. تا این تعامل اتفاق نیافتد تغییری ایجاد نخواهد شد.
معاون فرهنگی کانون هم‌چنین اظهار داشت: هیچ جایی مثل کانون وجود ندارد که عمیق و تخصصی عمل کند راه‌های نرفته بسیار زیادی در کانون وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر مباحث نظری و انجام کارهای نظام‌مند در کانون گفت: اگر هر فکری بر اساس اصول و مبانی شکل گیرد و اجرا شود به نتیجه مطلوب ختم شده و به سرانجام خواهد رسید.
آدوسی با بیان این که کانون یعنی شدن، تغییر هویت و نهادینه شدن آن‌چه در انسانیت است افزود: تغییر هویت، عادت تربیت نیست تربیت براساس خرد و اندیشه باید صورت گیرد اگر ما به دنبال مولفه‌های تربیت هستیم باید به نکاتی مانند مبانی اعتقادی، اصول اعتقادی، تجربه و عمل انسان‌هایی که عمل صالح دارند توجه کرده و از حس دینی، تجربه دینی، فضای علمی و فضای فرهنگی بهره بگیریم.
معاون فرهنگی کانون افزود: وقتی انگیزه و رغبت در کودک انجام نشود اتفاقی در هویت انجام نخواهد شد. در کانون به صورت غیر مستقیم استعداد کودک کشف می‌شود.
معاون فرهنگی کانون با اشاره به این که مربی وظیفه کشف استعداد کودک و نوجوان را دارد افزود: فعالیت‌های کانون باعث می‌شود تا کودک و نوجوان را به فکر کردن وادار کند./ي2
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار