ویتامین B1 برای تهیه انرژی از مواد غذایی و به ویژه از مواد قندی یا كربوهیدرات‌ها در بدن لازم است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه


 كمبود ویتامین B1 موجب افسردگی، بداخلافی، كاهش حافظه و تمركز و همچنین احساس خستگی می‌شود.

  از آنجا كه سلول‌های عصبی منحصراً از گلوكز برای تأمین انرژی خود استفاده می‌كنند، در كمبود این ویتامین علائمی از قبیل افسردگی، بداخلافی، كاهش حافظه و تمركز و همچنین احساس خستگی ظاهر می‌شود.
 
این ویتامین در غذاهایی از قبیل غلات صبحانه، نخودفرنگی، تخمه آفتابگردان، ارزن، جوانه گندم، كنجد، سویا، آجیل به خصوص بادام هندی، بادام، گردو، حبوبات از جمله نخود، لوبیا، عدس، گندم سبوس‌دار، سیب‌زمینی، گندم سیاه یا چاودار وجود دارد.

 
كمبود ویتامین B3 یا نیاسین نیز منجر به علائم جسمی و روحی می‌شود كه مهمترین آنها زوال عقل است و حتی كمبود آن به مرگ نیز می‌انجامد.

علائم عصبی ناشی از كمبود آن شامل كاهش حافظه، آشفتگی‌های روحی، افسردگی و اضطراب است. به عنوان منابع غذایی آن می‌توان مخمر آبجو، پنیر، بادام زمینی، كنجد، برنج قهوه‌ای، آرد سبوس‌دار، جوانه گندم و نان سبوس‌دار، جو و حبوبات (به ویژه نخود) را اسم برد/س 


برچسب ها: کرمانشاه ، کمبود ، بدخلقی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.