به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان «مصطفی رناسی» رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق اصفهان در این دیدار گفت: استان اصفهان با تولید 70 درصد آهن و فولاد کشور یکی از قطبهای اصلی تولید در خاورمیانه به شمار میآید.
وی از تشکیل کمیته تخصصی ایجاد مرکز تحقیقات فولاد ذیل کمیسیون صنعت و معدن اتاق اصفهان خبر داد و گفت: این کمیته با همکاری شرکتهای تولید فولاد ذوب آهن و فولاد مبارکه و همچنین انجمن آهن و فولاد ایران خواستار ایجاد مرکز تحقیقات فولاد است.
وی استفاده از تجربه شرکت پسکو کره جنوبی به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد کره جنوبی در راه اندازی این مرکز مهم و اثرگذار دانست.
رناسی اظهار امیدواری کرد که این دیدار بتواند همکاریهای اقتصادی دو کشور ایران و کره را وارد مرحله جدیدی شود.
«جانگ تای چوی مدیر عامل پیشین پسکو کره جنوبی در این جلسه گفت: پسکو با ذوب آهن اصفهان آغاز به کار کرد ولی توانستیم با انجام طرحهای توسعه امروز به تولید 40 میلیون تن در سال برسیم. رییس انستیتو پسکو تصریح کرد: پسکو فقط در ساخت فولاد متمرکز نشد بلکه در بخش بازرگانی، تولید انرژی و سایر فعالیتهای اقتصادی نیز فعالیت میکند.
وی تحریمهای بین المللی علیه ایران را مهمترین مانع همکاری این شرکت با شرکتهای فولادسازی ایران عنوان کرد و گفت: امیدواریم با کاهش تحریمها روابط پسکو با شرکتهای ایرانی افزایش یابد.
وی شرکت هیوندای را رقیب اصلی شرکت پسکو در تولید فولاد این کشور دانست و گفت: مراکز تحقیقاتی برای دریافت طرح های تحقیقاتی با یکدیگر رقابت میکنند ولی دو شرکت پسکو و هیوندای در تولید بخشی از فولاد با یکدیگر همکاری نزدیکی دارند.
رییس دانشگاه تخصصی فولاد پسکو خاطر نشان کرد: شرکت پسکو در طرح توازن ذوب آهن اصفهان حضور فعال داشت ولی در شرایط کنونی نمیتواند همکاری نزدیکی با ایران داشته باشد.وی از تفاهم نامه همکاری بین این شرکت و شرکتهای ایرانی استقبال کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دولت در ابتدا از راه اندازی پسکو حمایت کرد و این در حالی بود که منابع معدنی برای تولید فولاد در خاک کره وجود نداشت و به همین دلیل رویکرد تولید برای صادرات از ابتدا در این شرکت نهادینه شد.
وی خاطر نشان کرد:شرکتهای بزرگ تولیدی در کره با حمایت و کمک دولت به جایگاه فعلی رسیدهاند و همواره دولت از این شرکتها حمایت میکند.
رییس پیشین پسکو اظهار داشت:زمانی که شرکت پسکو ایجاد نشد نه تجربه و نه منابع مالی سرشاری وجود داشت ولی دولت با کمک بخش خصوصی تلاش کردند که این شرکت توسعه پیدا کند و امروز جایگاهی مهمی در صنعت فولاد جهان دارد.
وی اضافه کرد: ایران با داشتن منابع معدنی بسیار میتواند نقش مهمی در بازار فولاد جهانی ایفا کند و نخستین اقدام برای توسعه اقتصادی ایران بویژه در بخش فولاد افزایش تعاملات با دنیاست./س